Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

3 x toffe routes over gloednieuw wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek vlak bij Utrecht

Aangeboden door RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme 15 oktober 2020

Heb je zin om dit seizoen mooie nieuwe plekken te ontdekken? In de Kromme Rijnstreek is onlangs een gloednieuw wandelnetwerk geopend, dat onder meer de Utrechtse Heuvelrug, Houten, Zeist en Wijk bij Duurstede omvat. Welke routes in ieder geval de moeite waard zijn? Wij lichten er drie uit. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Het Krommerijnpad

Kromme rijnpad
Foto: RoutesinUtrecht

Het is misschien wel de mooiste wandelroute van Utrecht: het Kromme Rijnpad. Het 29 kilometer lange pad loopt tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede en is in beide richtingen te bewandelen. De route volgt de loop van de rustig kabbelende Kromme Rijn en voert gedeeltelijk over een oud jaagpad. Onderweg passeer je diverse toffe bezienswaardigheden, zoals Fort Rhijnauwen, de kersengaard, het kersenmuseum in Cothen en de inundatiesluis in Wijk bij Duurstede. Goed om te weten: de route is verdeeld in kortere etappes van 7 à 8 kilometer.

Onderweg hoef je niet bang te zijn dat je de weg kwijtraakt, want de route is bewegwijzerd met blauwe Kromme Rijndpad schildjes en te volgen via knooppunten. De route bekijken doe je op deze pagina.

Rondje linielanding

Rondje linielanding
Foto: RoutesinUtrecht

Vond je de vorige route qua afstand iets teveel van het goede? Dan is het rondje linielanding wellicht iets voor jou. Je kunt zelf kiezen of je de lange (16 kilometer) of korte (10 kilometer) versie wandelt. Tijdens dit rondje verken je een deel van de Hollandse Waterlinie. Een prachtige tocht door een landschap dat teruggaat naar de 13e en 14e eeuw! Onderweg kom je langs verschillende forten en het verdronken bos waar je verschillende watervogels kunt spotten.

De start is bij TOP de Linielanding, waar je ook parkeergelegenheid en horeca vindt. De route is bewegwijzerd door middel van wandelknooppunten die je kunt volgen. De route bekijken kan hier.

Rondje Heemstede

kasteel heemstede
Foto: Kasteel Heemstede

Wat een plaatje, hè? Als je de wandelroute rondje Heemstede van 10,5 kilometer volgt, kom je onder meer langs dit mooie kasteel en de historische buitenplaats met fraaie tuinen. Daarnaast passeer je onder meer Militair Erfgoed Fort bij ’t Hemeltje, de Plofsluis en Fort de Batterijen. Een heerlijke route als je zin hebt om de drukte van de stad achter je te laten en je te vergapen aan mooie landschappen.

De start is bij TOP Laagraven. Hier kun je je auto (of fiets) parkeren. Daarnaast is er horeca aanwezig: ideaal om voor of na de wandeling te genieten van een warme kop koffie met iets lekkers! Onderweg wordt de route voor je uitgestippeld door middel van wandelknooppunten. Benieuwd naar deze route? Je checkt ‘m hier.

Trek je liever je eigen (wandel)plan?

Kromme Rijnstreek routesinutrecht
Foto: RoutesinUtrecht

Zat er geen route tussen waar je direct enthousiast van werd? Dan plan je gewoon je eigen wandelrondje! Kun je helemaal zelf bepalen hoe lang (of kort) je onderweg bent en in welke omgeving je eropuit gaat. Op routesinutrecht.nl/routeplanner stippel je je eigen wandelroute uit via het knooppuntennetwerk.

Via de oranje button hieronder ga je naar de website RoutesinUtrecht.nl. Daar vind je nog veel meer toffe routetips om (de omgeving van) Utrecht nóg beter te leren kennen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme. Meer over RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme ontdekken?

RoutesinUtrecht.nl – recreatie en toerisme dienstverlening

Archimedeslaan 6, Utrecht

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

Fietsroute door nieuwegein- Marco Spelten

4 x mooie fietsroutes in de buurt van Utrecht

Een verre vakantie zit er deze zomer waarschijnlijk niet in, maar gelukkig barst het in (de omgeving...

4 x de mooiste wandelroutes in de buurt van Utrecht

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.