Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontdek Utrecht vanaf het water: 3 x de mooiste rondvaarten in de zomer

Aangeboden door Rederij Schuttevaer 25 juli 2018

Rederij Schuttevaer verzorgt pleziervaarten in en rondom Utrecht. De negen schepen uit de Schuttevaer-vloot varen door de grachten in de binnenstad, maar zijn daarnaast te vinden in de mooie wateren van de Kromme Rijn en De Vecht en het natuurgebied rondom Amelisweerd. En laten dat nu net die gebieden zijn waar je extra goed kunt genieten van een perfecte zomerdag!

De rondvaarten naar de wateren buiten het centrum van Utrecht gaan niet iedere dag. Wil je de boot niet missen, lees dan hieronder waar je precies moet zijn en wanneer en geniet van het moois dat de groene omgeving van Utrecht te bieden heeft met deze zomerse temperaturen!  

Rondvaart Amelisweerd: iedere zondag om 13.00 uur vanaf Theehuis Rhijnauwen 

Rederij Schuttevaer Utrecht

Vanaf theehuis Rhijnauwen vaar je zo het driehonderd hectare grote parkbos in van Amelisweerd, dat rond 1765 werd aangelegd. In één uur tijd cruise je langs landhuizen en bijzondere groenlandschappen die je het gevoel geven ver verwijderd te zijn van de stad. Inschepen doe je aan de steiger naast het theehuis. Een kaartje kost € 11,95 per volwassene en € 8,50 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Reserveer hier jouw tickets voor de rondvaart door Amelisweerd.

Dagtocht Rhijnauwen: iedere zondag van 10.30 uur vanaf de Oudegracht 

SchuttevaerTijdens deze dagtocht heb je alle tijd om het gebied langs de Kromme Rijn te verkennen. Het is een natuur- en stiltegebied, waar de vogels je om de oren vliegen. De boot brengt je in rustig tempo naar Theehuis Rhijnauwen, waar je kunt genieten van een pannenkoek of puntje appeltaart. Op de terugreis wordt je getrakteerd op een complete rondvaart door het centrum van Utrecht. Wil je van de natuur genieten, dan kun je er ook voor kiezen om in Amelisweerd te blijven en terug te wandelen naar het centrum. Een enkele reis naar Rhijnauwen kost € 13,95 per volwassene en € 10,95 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Wil je de hele dag mee, dan betaal je als volwassene € 19,95 en € 14,95 per kind. Reserveer hier jouw boottickets van de Oudegracht naar Rhijnauwen.

Rondvaart De Vecht: op aanvraag vanaf Slot Zuylen theekoepel_aan_de_vecht

Langs rivier De Vecht is van alles te zien. Vanaf het water kun je genieten van statige herenhuizen, theekoepeltjes, kerken en kastelen. De opstapplaats is te vinden bij het mooie Slot Zuylen. Deze rondvaart is op aanvraag. Dat betekent dat je bij een groep kunt aansluiten of zelf een groep van vijftien personen of meer kunt verzamelen. De data waarop de rondvaart definitief doorgaat en je kunt aansluiten, zijn hier te vinden. Een bootticket kost € 19,95 per volwassene en € 14,95 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Voor meer informatie over rederij Schuttevaer kun je hier terecht. En ben je benieuwd hoe een rondvaart door het centrum van Utrecht eraan toegaat, lees dan dit artikel: 

Toerist in eigen stad: aan boord van Utrechts meest geliefde attractie op het water

Waar het voor de kapiteins van rederij Schuttevaer de normaalste zaak van de wereld is om de stad va...Meer over Rederij Schuttevaer ontdekken?

Rederij Schuttevaer

bezienswaardigheden

Oudegracht 85 , Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.