Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe maand, nieuwe plannen: dit kun je in december wél doen in Utrecht

Door Janine Guijt 1 december 2020

Geen restaurantbezoekjes, stapavonden, of netwerkborrels: onze agenda’s zijn dit jaar een stuk minder gevuld. Toch zijn er nog genoeg dingen die je wél kunt ondernemen. Ook in december kun je weer van alles beleven in Utrecht, al dan niet vanuit je woonkamer. We zetten de leukste tips voor je op een rij.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie!

 

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De huidige coronamaatregelen maken dit er ook niet beter op. Om ervoor te zorgen dat deze kerst aan iedereen gedacht wordt, start indebuurt Utrecht een kerstkaartenactie voor ouderen. Vorig jaar hebben veel indebuurt-teams zelf mogen ervaren hoe blij alle ouderen waren met de kerstkaarten en hartverwarmende berichtjes. Hoe leuk zou het zijn als ouderen in Utrecht ook dit jaar mooie kerstkaarten krijgen voor de feestdagen?

Net voor kerst gaat indebuurt de bewoners van Careyn Swellengrebel in Utrecht verrassen met een grote stapel kerstwensen. Doe je mee? Een kaartje kun je inleveren bij de Albert Heijn aan de Neude. Tegenover de servicebalie staan twee rode brievenbussen. Ook kun je jouw kaartje kwijt in de onderste brievenbus van ons kantoor aan Vredenburg 24/1. Meer informatie lees je hier:

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Utrecht

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...

Upbeatles op je scherm met Sinterklaas

Geplaatst door Upbeatles op Maandag 23 november 2020

Ook in december organiseren de mannen van Upbeatles weer toffe, online quizzen. Zo kun je op zaterdagavond 5 december meedoen aan een speciale Sinterklaaseditie. Wat overigens niet betekent dat alle vragen over de Sint gaan. Al zou het dan wél weer kunnen dat de goedheiligman een bezoekje brengt tijdens de quiz…

Lees ook:

Upbeatles Op Je Scherm met Sinterklaas

Zaterdag 5 december spelen we een algemene pubquiz met een speciaal Sinterklaastintje. Wat overigens...

Expositie Ik Mag Zijn Wie Er Is

Foto: De Bibliotheek Utrecht

In de bibliotheek aan de Neude kun je tot en met 16 december de expositie Ik Mag Zijn Wie Er Is bekijken: een video-installatie met daarin een vijftal openhartige documentaire portretten van transgender ouderen. “De oudere generatie is in de aandacht voor transgender mensen tot nu toe enigszins onderbelicht gebleven. Terwijl juist deze groep, met hun persoonlijke geschiedenis van strijd en opgroeien in een wereld waar het aan acceptatie en kennis ontbrak, zoveel te vertellen heeft”, aldus de makers achter het project.

Lees ook:

Ik Mag Zijn Wie Er Is

Een expositie met video portretten van transgender personen op oudere leeftijd gemaakt door Erik Alk...

Magische kerst bij Kasteel de Haar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kasteel de Haar (@kasteeldehaar)

Kasteel de Haar is in december omgetoverd tot een sfeervol en betoverend kerstkasteel. Beleef het echte kerstgevoel dankzij prachtig gedecoreerde kerstbomen, met guirlandes versierde balustrades, kaarsen en lichtjes die je tegemoet schitteren en sfeervolle kerststukken. Als topstuk staat er een 8 meter hoge kerstboom in de grote hal. Van vrijdag 18 december tot en met woensdag 23 december kun je Kasteel de Haar zelfs tijdens de avonduren bezoeken.

Lees ook:

Kerst op De Haar

Het grootste en meest luxueuze kasteel van ons land staat helemaal in het teken van kerst. Kasteel d...

Kunst kijken in de oude bieb

Het nu leegstaande pand van de bibliotheek aan de Oudegracht, waarin tot voor kort ook boekhandel Broese was ondergebracht. © AD

Nu zowel de bibliotheek als boekhandel Broese zijn verhuisd naar Post Utrecht, was het toch best leeg aan de Stadhuisbrug. Daar kwam vorige maand verandering in, want de leegstaande bibliotheek aan de Oudegracht werd omgetoverd tot expositieruimte. Kunstenaarsvereniging Genootschap Kunstliefde organiseert tot en met 21 december de vierde editie van hun project UtrechtDownUnder in de oude bieb. Diverse nationale en internationale kunstenaars zullen op vijfduizend vierkante meter actueel werk tentoonstellen, bestaande uit schilderijen, tekeningen, beelden, installaties, performances en video’s.

Dag boeken, hallo kunst: de oude bibliotheek wordt een pop-up museum

Nu zowel de bibliotheek als boekhandel Broese zijn verhuisd naar Post Utrecht, is het toch best leeg...

Schaatsen

Foto: Winterfabrique

Of je nou als een ervaren Sven Kramer over het ijs glijdt of als Bambi de boel glibberend verkent, schaatsen hoort bij de winter! Heb jij zin om binnenkort de ijzers onder te binden? Dan hebben we leuk nieuws voor je! De Kartfabrique en Ice-World openen deze maand een schaatsbaan van 1000 vierkante meter. De schaatsbaan is van 9 december tot en met 3 januari open.

Er opent een nieuwe ijsbaan in Utrecht en wij mogen kaartjes weggeven!

Of je nou als een ervaren Sven Kramer over het ijs glijdt of als Bambi de boel glibberend verkent, s...

Kerstboom kopen

Foto: ANP

En, staat de kerstboom bij jou al? Zo nee, dan weet je wat je te doen staat. Van een enorme blauwspar tot een lief klein dennenboompje: een kerstboom kopen kan op een heleboel plekken in Utrecht. Waar allemaal? Dat hebben we voor je op een rij gezet.

Kerstboom kopen in Utrecht: hier kan het (2020)

Van een enorme blauwspar tot een lief klein dennenboompje: een kerstboom kopen kan op een heleboel p...

Thuis uit eten

Waku Waku thuisbezorgd
Foto: indebuurt Utrecht

De horeca kan wel wat steun gebruiken in deze tijden en jij vindt het vast geen probleem om een keertje niet te koken. Speel thuis restaurantje en haal een lekkere maaltijd af, of laat je diner thuisbezorgen. Hier vind je een overzicht van Utrechtse restaurants waar je terecht kunt voor een bezorg- of afhaalmaaltijd.

Lees ook:

De favoriete Utrechtse adresjes van Daniëlle: ‘Je moet er even voor fietsen, maar dan heb je ook wat’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in de stad woont en leeft, kent vaak de allerleukste p...

Deze organisatie roept Utrechters op om hun kerstboom buiten te zetten

De favoriete Utrechtse adresjes van Mente: ‘Hier ga ik altijd weer even terug in de tijd’

Suster Bertken zat 57 jaar ingemetseld in de Buurtkerk: in deze online escaperoom ontdek je hoe dat was

De favoriete Utrechtse adresjes van Esmée: ‘Ik houd van de biertjes en rode wijn die ze hier serveren’

Deze Utrechtse horecazaak mag zich ‘beste koffiezaak van Nederland’ noemen

Nieuw in Utrecht: Fastwin en Sem openen Studio Sugar Snap: ‘We willen zo min mogelijk weggooien’

Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken hebben we er sinds november 2020 bij in Utrecht

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.