Nieuw familiefestival ‘Kermis de Klop’ tijdens Pinksteren op Fort aan de Klop

Aangeboden door Fort aan de Klop 24 mei 2017

Op 4 & 5 juni tijdens Pinksteren wordt Fort aan de Klop twee dagen lang omgetoverd tot een kleurrijk festival in de sfeer van een oude dorpskermis. Een Parade-achtige sfeer met overdag kinderworkshops, een zweefmolen, festivalfood en livemuziek in de avonduren. Daar wil je bij zijn!

10 jaar Fort aan de Klop

Een oud fort, dat is natuurlijk een topsetting voor een festival. Aan álles wat je er om je heen ziet, kleven geschiedenisverhalen. Wist je bijvoorbeeld dat het Fort in het verleden voor allerlei doelen werd gebruikt? Het is een verdedigingswerk geweest, een opslag- en bevoorradingspost in de oorlog, er zaten krijgsgevangenen en er heeft ook nog een hondenopleidingscentrum gezeten.

De uitbaters van Fort aan de Klop: Erik Winkel, Anton van der Schot en Joost Batelaan. Foto: Aneo Koning

Maar in 1997 vond de gemeente het tijd om er een recreatieplek van te maken. Goed idee, want daardoor kon in juli 2007 herberg, camping en theehuis Fort aan de Klop geopend worden op ‘het mooiste eiland van het vasteland’. Dat is nu precies tien jaar geleden en dat moet gevierd worden! Met Pinksteren dus.

Veel te doen voor kinderen en volwassenen

Binnen in de historische fortloods kunnen kinderen deelnemen aan creatieve workshops, buiten kunnen ze zich uitleven door hutten te bouwen in het ‘timmerdorp’ of in de spelletjeskaravaan van Circus Snor. Om hieraan mee te doen moet je voor sommige workshops een klein bedrag betalen, maar de opbrengst is voor Make-A-Wish Nederland.

Circus Snor komt ook met haar karavaan vol spelletjes. Er is een silent kinderdisco (!) én er zijn allerlei kleine theatervoorstellingen. Overdag vooral voor de kinderen, maar ook de ouders zijn niet vergeten. Allesbehalve zelfs.

Op beide pinksterdagen is er ’s avonds livemuziek, op eerste pinksterdag is dat van Joris Linssen! Er is een zweefmolen, een buitenbar en er zijn rollende keukens, onder andere van pofferdikkie (jawel, poffertjes dus), vegagerechten van Rammenas, noedels van Foodtruckkoning en ook gewoon lekkere frieten.

Kom op de fiets

We zetten het nog even voor je op een rijtje: Familiefestival Kermis de Klop is op eerste en tweede Pinksterdag van 11.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Het adres: 1e Polderweg 4.

Pofferdikkie is een van de rollende keukens tijdens Kermis aan de Klop. Foto: Super Formosa Photography

Oh ja, nog een ding: als je met de auto komt kun je parkeren op bedrijventerrein Nieuw Overvecht (Mississippidreef). Vanaf daar is het 10 minuten lopen. Je kunt ook met bus 3 richting Zuilen komen vanaf CS en uitstappen op de Fransiscusdreef.

Maar beter nog, kom gewoon op de fiets! Gratis fietsenstalling onderaan de Fransiscusdreef en daarna is het vijf minuten lopen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Fort aan de Klop Meer over Fort aan de Klop ontdekken?

Fort aan de Klop bbq restaurants

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

1e Polderweg 4, Utrecht

Bekijk meer:bbq restaurants

Meer over

Doen

adv.