Origineel uitje met vrienden: een dag goed lachen doe je hier

Aangeboden door Theatersport Toernooi 11 maart 2019

Zat jij vroeger ook altijd aan de buis gekluisterd wanneer ‘De Lama’s’ werd uitgezonden? En was je ook een trouwe kijker van improvisatieshow Alpacas? Dan hebben we nieuws waar je héél erg blij van gaat worden. Op 16 en 17 maart 2019 komt het Nederlands Theatersport Toernooi (NTT) zoals ieder jaar weer naar Utrecht en kun je twee dagen lang live genieten van meer dan 100 geïmproviseerde voorstellingen! 

Van slowmotion-gevecht tot een wel héél korte musical

Tijdens het NTT strijden 45 teams om één prestigieuze wisselbeker en eeuwige roem. Aan een driekoppige jury van experts de taak om alle teams te beoordelen en te bepalen wie er met de winst naar huis gaat. Ieder team is van tevoren gekoppeld aan een ander team, en per team krijgen zij vijf minuten de tijd om het publiek te verrassen met een geïmproviseerde sketch. Het toffe aan theatersport is dat er altijd ook een rol is weggelegd voor de toeschouwers. Voordat een scène begint, zullen de teams aan het publiek vragen om mee te bepalen hoe de komende vijf minuten eruit moeten komen te zien. Wat voor personages willen jullie voorbij zien komen? Waar moet het verhaal zich afspelen? Yup, dat ligt in handen van de toeschouwers!

Tekst gaat door onder de foto

Nationaal Theatersport Toernooi
Foto: Jaap Joris Vens

Klinkt tof, hè? Nou, dat is het ook! De vrijheid van de acteurs en de inbreng van hun publiek leveren vaak ontzettend grappige en soms zelfs absurde scènes op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geïmproviseerd slowmotion-gevecht of een volledige musical van slechts vijf minuten? Ook in de categorie grappige voorbeelden; een huwelijksaanzoek waarbij niemand iets zegt. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar eigenlijk moet je het gewoon met eigen ogen zien.

Gaat dat zien!

Tijdens het NTT worden in twee dagen tijd meer dan honderd verschillende voorstellingen opgevoerd. De ene keer heel grappig, dan juist romantisch of misschien heel zielig; je zult merken dat iedere improvisatie weer compleet anders is!

Dit evenement is té leuk om te missen, dus hup – bestellen die kaarten! Je kunt ervoor kiezen om een kaart voor de hele dag (€20,-) te kopen of alleen voor de ochtend (€7,50). De losse kaarten voor de finale op zondagmiddag zijn helaas al uitverkocht. Maar hé, gelukkig is er altijd nog de afterparty (€5,00)!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Theatersport Toernooi. Meer over Theatersport Toernooi ontdekken?

Theatersport Toernooi

vrijetijd en uitgaan

Boorstraat 107, Utrecht

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.