Nederlands Film Festival 2018 in Utrecht: alles wat je wilt weten op een rij

Door Anne-Meike van den Berg 14 september 2018

Van donderdag 27 september tot en met vrijdag 5 oktober 2018 barst het Nederlands Film Festival (NFF) weer los in Utrecht. Anderhalve week lang is Utrecht dé filmhoofdstad van Nederland. We hebben alles wat je over het Nederlands Film Festival wilt weten, voor je op een rij gezet.

Het programma

Er zijn tijdens het Nederlands Film Festival ongelofelijk veel speelfilms, documentaires, animaties, korte films en televisiedrama’s te zien. Veel van die films gaan tijdens het NFF in première en zijn dus voor de allereerste keer op het witte doek te zien. Leuk, want bij zo’n première hoort vaak een feestje inclusief rode loper, champagne én BN’ers in hun beste pak.

Naast een uitgebreid filmprogramma zijn er tijdens het NFF verschillende andere evenementen. Zo zijn er talkshows, exposities en masterclasses.

Bekijk hier het hele programma van het Nederlands Film Festival 2018.

Tekst loopt door onder de foto.

Nederlands Film Festival NFF utrecht Publiek-door-Xenia-Blair
Foto: Xenia Blair

Het festivalhart

Het festivalhart van het Nederlands Film Festival is de Winkel van Sinkel. Hier kun je dagelijks naar de talkshow, gepresenteerd door Art Rooijakkers en Eva Cleven. Ook zijn er filmdiners en feesten en is er regelmatig livemuziek.

Lees hier meer over de Winkel van Sinkel tijdens NFF.

Locaties

Op deze locaties kun je tijdens het Nederlands Film Festival terecht voor films en andere events:

Tekst loopt door onder de foto.

Nederlands Film Festival NFF Utrecht Gala-Rode-Loper-door-Desiree-Schippers
Actrice Carice van Houten op de rode loper tijdens het NFF 2017. Foto: Desiree Schippers

Tickets voor het Nederlands Film Festival

Tickets voor het NFF kun je online bestellen, bij de kassa in de Winkel van Sinkel (dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur) of bij de kassa’s van de bioscopen. Hier lees je meer over prijzen en tickets.

De Gouden Kalveren

Natuurlijk worden ook dit jaar weer de Gouden Kalveren uitgereikt aan onder andere de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. De uitreiking van de Gouden Kalveren is op vrijdag 5 oktober in de Stadsschouwburg. Je kunt er alleen op uitnodiging bij zijn, maar iedereen mag natuurlijk wel langs de rode loper komen kijken naar alle gasten. Het gala begint om 19.30 uur. Ben je benieuwd wie er allemaal genomineerd zijn voor een Gouden Kalf? Je leest het hier!

Meer over

Doen

adv.