Music Meeting is nu écht terug: deze wereldberoemde live acts wil je zien

Aangeboden door Music Meeting

Foto: Mohanad (Music Meeting)

Na twee jaar keert Music Meeting op 4, 5 en 6 juni weer als vanouds terug in Park Brakkestein in Nijmegen, waar de crème de la crème van de buitenlandse muziekhelden komt spelen. Deze live acts wil jij als muziekliefhebber niet missen!

Music Meeting Festival geeft al jaren een podium aan bekende muzikanten van over de hele wereld, die juist niet zo vaak naar Nederland komen. Vaak treden de artiesten op met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen. Music Meeting presenteert niet één genre muziek: het programma bestaat uit nieuwe coproducties van opvallende jazzmusici tot de nieuwste salsa uit Cuba. In 2020 en 2021 kon het festival met Pinksteren in Park Brakkestein niet doorgaan in verband met de coronapandemie. Maar nu is het festival weer he-le-maal terug! Iedereen die van muziek houdt zal hier verrast worden door de bijzondere acts die naar Music Meeting komen.

Cubaans thema

Programmeurs Maite en Wim hebben weer een tof programma samengesteld. Hierin staat dit jaar Cuba centraal. Maite: “We hadden in 2020 al het idee om Cuba als thema te gebruiken en nu is het eindelijk zover. Het programma bestaat natuurlijk uit muziek van over de hele wereld, maar ongeveer een derde daarvan bestaat dit jaar uit Cubaanse acts.”

Dit mag je niet missen

Maite en Wim hebben hele bijzondere acts uitgekozen die nog (bijna) niet eerder in Nederland te zien waren. “Ik kijk bijvoorbeeld heel erg uit naar Ping Pong Piano, waarbij vier Cubaanse meesterpianisten op twee vleugels muzikaal ‘pingpongen’. Dat wordt echt een spektakel!” Alle acts zijn natuurlijk uniek en de moeite waard, maar Maite noemt vast een aantal acts op die je écht niet mag missen tijdens Music Meeting 2022:

Alain Pérez y la Orquesta

Maite noemt direct Alain Pérez als aanrader. “Pérez is een legendarische Cubaanse muzikant. Hij heeft lang in Madrid gewoond waar hij bassist was met een van de grootste Flamenco-helden van Spanje. Nu heeft hij al een paar jaar zijn eigen band waar hij in zingt. Hij was nog nooit eerder met zijn complete orkest in Nederland te zien of te horen. Door zijn dansbare muziek kún je simpelweg niet stil blijven staan. Als multi-instrumentalist zie je hem over het podium vliegen. Hij speelt percussie, piano en nog veel meer. Het is echt een spektakel om te zien!”

Alain Pérez | Foto: Music Meeting

Raquel Kurpershoek

Ook een Nederlands talent krijgt een plekje in de programmering en is echt de moeite waard volgens Maite. “Raquel treedt op in het kader van Gelderland Talent stage. In tegenstelling tot Pérez staat Raquel nog aan het begin van haar carrière. Ze is net afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium en zingt Flamenco en Bolero in een heel eigenzinnige stijl. Speciaal voor Music Meeting heeft ze nieuwe stukken gecomponeerd. Ze is iemand die gelijk je hart verovert.”

Raquel Kurpershoek | Foto: Music Meeting

Tolyqyn meets K.O. Brass

Music Meeting laat ook regelmatig verschillende artiesten samenwerken die vervolgens hun eindproduct presenteren tijdens het festival. Eén daarvan is de combinatie van Tolyqyn en K.O. Brass. “Tolyqyn is een trio uit Berlijn. Hun muziek ligt makkelijk in het gehoor. Het is een beetje rock, funk, en jazz met Afrikaanse high-life invloeden. Ik heb ze geïntroduceerd aan K.O. Brass: een vijftal blazers dat ook samen heeft gewerkt met Typhoon en Kyteman. Tolyqyn had nog niet eerder met blazers gewerkt, maar dat wilden ze wel heel graag. Dat belooft dus veel goeds!”

K.O. Brass | Foto: Isabelle Renate la Poutr (Music Meeting)

El Comité

“El Comité is een Cubaanse band is de crème de la crème onder Cubaanse musici en het beste wat je kunt wensen op Latin jazz-gebied”, vertelt Maite. “Hun muziek is dansbaar met jazzy solo’s. Denk aan trompet, percussie en veel vuurwerk!”

El Comité | Foto: Music Meeting

All Ears

Tussen de optredens door is er nog meer te beleven op het festival. Music Meeting heeft voorgaande jaren altijd een podium gehad waar de verhalen achter de artiesten en akoestische versies gepresenteerd worden. Dat wordt dit jaar nog uitgebreider met de All Ears-area. Dit bestaat inmiddels al 1,5 jaar als online platform, maar is deze editie ook offline te beleven. Maite: “Er staat een tent waar je docu’s ziet, lezingen bijwoont, danst tijdens de silent disco, en interviews met artiesten volgt. Het is als het ware een Music Meeting point waar je altijd kunt terugkeren voor verhalen achter de muziek. Echt een aanrader!”

Foto: Eric van Nieuwland (Music Meeting)

Scoor nu je tickets

Wil je deze verrassende optredens meemaken? Wacht dan niet te lang en bestel tickets via de website. Hier vind je gelijk het hele programma.

Foto: Max Kneefel (Music Meeting)

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Zin in lekker drinken, livemuziek en gezelligheid? Bij dit gratis festival in Leidsche Rijn heb je het allemaal”

Zin in lekker drinken, livemuziek en gezelligheid? Bij dit gratis festival in Leidsche Rijn heb je het allemaal

Ga naar “6 x dit is er te doen bij de bieb op de Neude”

6 x dit is er te doen bij de bieb op de Neude

Aangeboden door Bibliotheek Utrecht

Ga naar “Films kijken onder de sterrenhemel: deze zomer kun je weer naar openluchtbios Motel Opgedoekt in Utrecht”

Films kijken onder de sterrenhemel: deze zomer kun je weer naar openluchtbios Motel Opgedoekt in Utrecht

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Afslanken waar jij het wil”

Afslanken waar jij het wil

 • Hair & Body
 • Geldig t/m 24 juli 2022

Topper

Ga naar “Spijkerjasje € 22,99”

Spijkerjasje € 22,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “AH Koeltas solar € 19,99”

AH Koeltas solar € 19,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Blumill Fitness artikelen vanaf € 94,99”

Blumill Fitness artikelen vanaf € 94,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Formula e-bike Tourfiets 13ah € 795,00”

Formula e-bike Tourfiets 13ah € 795,00

 • Geldig t/m 10 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Senior horecamedewerker”

Senior horecamedewerker

 • MHC Fletiomare
 • Parttime

Topper

Ga naar “ZZP’er gezocht als Salesprofessional”

ZZP’er gezocht als Salesprofessional

 • Improvers
 • Freelance

Topper

Ga naar “Marketeer Product en Branding”

Marketeer Product en Branding

 • Talect
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Teamleider Logistiek”

Teamleider Logistiek

 • Talect
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Freelance marketeer én Zakelijk medewerker gezocht voor Theater Utrecht”

Freelance marketeer én Zakelijk medewerker gezocht voor Theater Utrecht

 • Theater Utrecht
 • Fulltime/Parttime

Topper

Agenda

Ga naar “Jezelf beter leren kennen”

Jezelf beter leren kennen

 • Wooing
 • 23 juli 2022

Topper

Ga naar “Festival Tweetakt 2022”

Festival Tweetakt 2022

 • Van 25 jun t/m 10 jul
Ga naar “TAPT Festival Utrecht”

TAPT Festival Utrecht

 • Van 8 jul t/m 10 jul
Ga naar “Zelfontwikkeling doormiddel van een speurtocht”

Zelfontwikkeling doormiddel van een speurtocht

 • Van 25 feb t/m 25 sep
Ga naar “VOORLOPERS – Kunst van nu”

VOORLOPERS – Kunst van nu

 • Van 13 mei t/m 5 aug