Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Merlijns baard! Je kunt donderdagavond vanaf je bank een Harry Potter pubquiz spelen

Door Janine Guijt 8 april 2020

Hoe heet de driekoppige hond van Hagrid? Welk woord volgt er na ‘Wingardium’? En wat is Ron’s patronus? Weet jij de antwoorden op deze vragen, dan word je vast blij van het volgende nieuwtje: het Utrechtse bedrijf Upbeatles organiseert donderdagavond 9 april een online Harry Potter pubquiz.

Razend druk, was pubquizmaster Jochem van Upbeatles toen we hem vorig jaar spraken. Er waren weken waarin hij iedere dag wel een pubquiz in een Utrechtse horecazaak presenteerde. Nu vanwege corona bijeenkomsten verboden en horecazaken op slot zitten, is dat wel anders. Maar de Utrechter en zijn compagnon Pascal kwamen al vrij snel met een creatieve oplossing: online pubquizzen. Zo kun je donderdagavond van 20.00 tot 23.00 uur meedoen aan de Harry Potter-quiz. In verschillende en uiteenlopende rondes testen de quizmasters niet alleen je parate kennis, maar moet je bijvoorbeeld ook vragen beantwoorden over fragmenten die je ziet en hoort.

Steun de horeca én de zorg

Hoe dat dan precies werkt, meedoen aan zo’n online pubquiz? Met een livestream en formulieren die je via de website invult. De uitslag volgt een dag later. Meedoen aan de pubquiz is gratis, maar je kunt wel een gift achterlaten via deze pagina. De opbrengst gaat naar de horecazaken waar Upbeatles normaal gesproken pubquizzen verzorgt én naar zorghelden. Dat werkt zo: Jochem en Pascal kopen van de opbrengst van de donatiepagina waardebonnen van de horecazaken. Die bieden ze vervolgens aan bij Utrechtse ziekenhuizen. Zij kunnen de bonnen vervolgens naar eigen inzicht verdelen onder hun personeel of bijvoorbeeld gebruiken om met de hele afdeling iets van te doen als de coronacrisis is afgelopen. Woensdagavond vond de eerste livestreamquiz van Upbeatles plaats. Binnen één avond is er al €3000,- opgehaald.

Vermijd groepen, ga videobellen

De mannen van Upbeatles drukken deelnemers op het hart RIVM-richtlijnen te volgen en dus niet met een grote groep bij elkaar gaat zitten. Tip van ons: stel een team van vrienden samen en maak de pubquiz al videobellend met elkaar (via apps als Zoom of Houseparty bijvoorbeeld).

Lees ook:

kledingkast

Lekker binnenblijven! 5 x leuke dingen waarvoor je je huis niet uit hoeft

Alle evenementen zijn tot tenminste 1 juni afgelast, de horeca zit op slot en Utrechters werken tot ...

De Utrechtse Ankie vertelt verhalen aan de buurt vanuit haar voortuin

Utrechtse mysteries: waarom is het DE Neude en niet HET Neude?

Trots op Utrecht: 6 x dit is zo mooi aan de Domstad

De Domstad vereeuwigd op je lijf: 7 x Utrechtse tattoos

Meer over

Doen

adv.