Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Louise is gastouder van Quirine (12): ‘Ze is altijd dolblij om me te zien. Dat is zo bijzonder’

Aangeboden door Handjehelpen 9 september 2019

Je kunt je vrije uren vullen met urenlange Netflix-sessies, maar je kunt ze ook nuttiger besteden. Louise Willems (44) meldde zich aan als vrijwilliger bij Handjehelpen. Regelmatig vangt ze Quirine (12) op, omdat haar ouders ondersteuning zochten bij de opvoeding van hun verstandelijk beperkte dochter. “Ik verheug mij altijd op een middagje met Quirine, het voelt nooit als moeten”, aldus Louise.

Een beetje extra hulp

Quirine heeft een zeldzaam syndroom waardoor ze moeilijk praat en soms epilepsieaanvallen krijgt. Ze gaat naar speciaal onderwijs en krijgt twee middagen per week thuis begeleiding. Omdat Quirine veel aandacht en zorg nodig heeft, gingen ouders Lennaert en Sandrien op zoek naar wat extra ondersteuning. “Je moet meer tijd en energie in haar steken dan in een gezond kind”, legt Sandrien uit. “Soms raak ik zelf geïsoleerd, omdat ik altijd voor haar zorg.”

Even tijd voor wat anders

Vrijwilliger Louise meldde zich zo’n twee jaar geleden aan bij Handjehelpen, waarna ze vrijwel meteen aan Quirine werd voorgesteld. Er is direct een klik tussen de twee, dus neemt Louise Quirine mee op pad. Voor haar ouders is dat ontzettend fijn. “Dan heb ik even tijd voor Matthijs, Quirine’s broer of wat anders”, vertelt Sandrien.

Samen leuke dingen doen

Samen ondernemen Louise en Quirine allerlei leuke dingen. “Ik haal haar altijd op om te gaan zwemmen, naar het bos te gaan, iets te bakken of te knutselen. En we eten dan vaak een tosti. Ze staat mij altijd al met haar jas aan op te wachten achter het raam en is dolblij om mij te zien. Dat is zo bijzonder”, vindt Louise.

Behalve eropuit gaan, neemt Louise Quirine ook geregeld mee naar haar eigen huis. Louise: “Mijn kinderen vinden het fijn als ze komt en ik vind het ook belangrijk dat mijn kinderen leren hoe het is om een beperking te hebben. Nu ze Quirine kennen kijken ze daar heel anders tegen aan. Ik verheug mij altijd op een middagje met haar, het voelt nooit als moeten. Ik krijg energie van haar!” Moeder Sandrien is dolblij dat Louise in hun leven is gekomen: “Zo leuk dat zij een soort van eigen leventje heeft bij jou. Ik hoop dat je nog heel lang bij ons blijft als vrijwilliger.”

Ook een Handjehelpen?

Wil jij net als Louise het leven van een andere Utrechter leuker maken? In onze stad zijn heel wat gezinnen op zoek naar een helpende hand. Je aanmelden als gast- of logeergezin kan hier. Zet jij je liever op een andere manier in? Check dan welke andere (vrijwillige) vacatures Handjehelpen heeft via de oranje button onderaan dit artikel.

Lees meer: 

maatje Handjehelpen

Wil je écht iets voor iemand betekenen? Word maatje!

In onze stad wonen heel wat mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor of iemand om gezellig ...

Geen tijd voor vrijwilligerswerk maar wél iets goeds doen: zo doe je dat

Peter en Ernestine zijn gastgezin: ‘Je kunt uren Netflixen, maar dit is veel leuker’Meer over Handjehelpen ontdekken?

Handjehelpen

werkplekken

Gesloten09:00 - 18:00

Pallas Athenedreef 12, Utrecht

Bekijk meer:werkplekken

adv.