Het leukste wijnfestival van Utrecht komt er weer aan

Door Liselotte Idema 10 november 2016

De meeste weekendtips geven we niet zo ver van tevoren, maar omdat je dit wijnfestival écht niet wilt missen: zorg dat je het weekend van 9, 10 en 11 december in Utrecht bent. Dan is het weer tijd voor de wintereditie van Fonteyn Wijnfestival. En daar wil je bij zijn!

Het Utrechtse wijnfestival dat nog maar twee jaar bestaat, lijkt nu al een begrip te zijn in Utrecht. Er is een editie in het voorjaar en een in de winter. Voor de vierde keer tovert het Janskerkhof in december om tot wijnfestival. Helemaal in knusse, winterse sfeer.

Voor en door Utrechters

Marcel Westerveld, initiatiefnemer medeorganisator van Fonteyn Wijnfestival: “Het festival is een echt Utrechts feest, voor én door Utrechters.” Wat we daar van kunnen verwachten? “Vuurkorfjes, mooie verlichting, kampvuurtjes, heaters en een tent waar je warm kunt zitten. Samen wijn drinken en dicht tegen elkaar aan kruipen op een koude, donkere winteravond. Het hele weekend treden er bandjes en dj’s op en er zijn workshops en proeverijen te volgen.” Lekker dicht bij elkaar staan dus, met een muts op en handschoenen aan.

“Mensen hebben het idee dat Fonteyn Wijnfestival al jaren bestaat”

fonteyn wijnfestival
Vorig jaar was de eerste wintereditie van Fonteyn Wijnfestival een groot succes

Tijdens Fonteyn Wijnfestival proef je ook cider of speciaalbier

Je komt er voor wijn, maar kunt ook ciders en speciaalbier proeven. “Op het festival staan bijna alleen maar Utrechtse ondernemers. Kroegen, wijnbars, wijnhandels en restaurants.” Je kunt er meer dan 80 verschillende wijnen proeven (al raden we je niet aan om ze allemaal te proberen..). Op zaterdagmiddag is er ook van alles te doen voor kinderen. Zelfs stroopwafels maken en spelletjes bijvoorbeeld.

Fonteyn Wijnfestival, 9 t/m 11 december op het Janskerkhof. Entree: gratis

  • Vrijdag 9 december van 17:00 tot 01:00 uur
  • Zaterdag 10 december van 14:00 tot 01:00 uur
  • Zondag 11 december van 14:00 tot 23:00 uur

Café Hofman

cafés

Nu gesloten12:30 - 23:30

Janskerkhof 17a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

adv.