Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leren schrijven, presenteren, fotograferen en meer: dit instituut biedt ruim 300 cursussen aan

Aangeboden door Volksuniversiteit Utrecht 2 januari 2020

Van meteorologie tot cartoontekenen, filosofie of fotografie: als je dit jaar iets nieuws wilt leren, zit je goed bij de Volksuniversiteit Utrecht. Met ruim 300 verschillende cursussen per jaar, zit er altijd iets tussen wat bij je past. Ben je benieuwd naar de Volksuniversiteit en het cursusaanbod? Zet 11 januari 2020 dan vast in je agenda, want dan is de open dag. 

De Volksuniversiteit staat van oudsher bekend als dé plek om een taalcursus te volgen, maar inmiddels biedt het instituut nog veel meer cursussen én lezingen aan. Om het je makkelijk te maken, is alles onderverdeeld in zes categorieën, waaronder ‘Natuur en wetenschap’, ‘Creatief’ en ‘Kennis, lichaam en geest’.

Leren presenteren, fotograferen of fictie schrijven

Je vindt bij de Volksuniversiteit verschillende cursussen waarbij je lekker zelf aan de slag gaat en al doende leert. Denk bijvoorbeeld aan toffe skills als fictie schrijven, fotograferen, cartoontekenen & illustreren en pottenbakken. Daarnaast zijn er cursussen waarbij je je verdiept in een bepaald onderwerp. Zo is er bijvoorbeeld een cursus ‘meteorologie en de natuurkunde van het vrije veld’, waarbij natuurkundige Henk en NOS-weervrouw Willemijn je alles vertellen over het weer en klimaat(verandering). Interessant!

Een stukje persoonlijke ontwikkeling

Ook als je graag iets wilt doen aan persoonlijke ontwikkeling, zit je hier goed. De Volksuniversiteit biedt op dit moment drie cursussen aan die zijn gericht op communicatie, waar je zowel in je werk als privé veel aan hebt. Zo kun je je bijvoorbeeld opgeven voor een masterclass effectief en overtuigend communiceren en is er ook een cursus gericht op beter presenteren.

Aan de Nieuwegracht

Alsof dat ruime aanbod nog niet genoeg was, zijn er meer redenen om te kiezen voor de Volksuniversiteit. Alle cursussen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. De klassen worden bewust klein gehouden, zodat iedereen genoeg persoonlijke aandacht krijgt. En als kers op de taart volg je jouw lessen op een prachtige locatie aan de Nieuwegracht. Het pand mag er van buitenaf dan statig uitzien; zodra je de drempel over stapt, zul je zien hoe gemoedelijk het hier is.

Tekst gaat verder onder de foto

Volksuniversiteit
Foto: Irene Vijfvinkel, Volksuniversiteit Utrecht

Voor in de agenda: de open dag van de Volksuniversiteit

Je bent eruit: dit wordt het jaar waarin jij iets nieuws gaat leren! Wil je, voordat je je inschrijft, vragen stellen of kennismaken met de docenten van de Volksuniversiteit? Kom dan langs op de open dag op 11 januari 2020 van 12.00 tot 16.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je  alles te weten komen over het cursusaanbod. Wie weet ontdek je zelfs nieuwe cursussen waarvan je niet eens wist dat de Volksuniversiteit ze aanbood!

Meer weten? Via de oranje button hieronder ga je direct naar de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Volksuniversiteit Utrecht. Meer over Volksuniversiteit Utrecht ontdekken?

Volksuniversiteit Utrecht


Gesloten09:00 - 16:00

Nieuwegracht 41, Utrecht

adv.