Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker binnenblijven! 6 x leuke dingen waarvoor je je huis niet uit hoeft

Door May-Anne Oltmans 23 maart 2020

Vrijwel alle evenementen zijn afgelast, de horeca zit op slot en Utrechters werken massaal thuis. Waar wij bij indebuurt altijd met tips voor buitenshuis komendoen we het de komende tijd even anders. We blijven dichtbij, in en om het huis. Net zo leuk!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Herontdek je kledingkast met de Utrechtse stijlcoach Mirjam

View this post on Instagram

De eerste dagen overbrugd en één ding ben ik achter. Een beetje ritme houden of weer vinden in deze periode is cruciaal om de swing & positiviteit erin te houden thuis. Je opfrissen en aankleden is daar het begin van, niet waar. Want ja voor je het weet loop je de hele dag in je duster of jogging outfit rond 😳. Want wat ik al wist, maar nu toch weer aan den lijve heb ondervonden. Die duster maakt een partij loom, das nie mis. .. Dus om elkaar een handje te helpen bij een energieke start van de dag, kom ik as maandag met een #dailysmartstart video bericht. Ik geef je hierin elke ochtend een dosis inspiratie om een toffe outfit uit je kast te trekken. En het liefst eentje die net even anders is dan je normaal zou pakken. Want juist nu is hét moment om eens lekker te experimenteren, niet! Even buiten die gebaande paden treden. Je zit grotendeels toch thuis. Niemand die je ziet 😉. En wie weet wat je allemaal wel niet gaat herontdekken uit je kast 🤙 .. Super als je er bij bent! Hoe leuk als we dit samen gaan doen. Op afstand maar toch. .. Details: ✔️Elke doordeweekse ochtend om 07.30 uur (later kijken kan ook) ✔️Start maandag 23 maart ✔️Te volgen via Instagram TV. Deze post ik op mijn feed ✔️ Duur: Max 5 minuten ✔️Ik ben stijlcoach dus maak je geen zorgen. De inspiratie is stijl technisch verantwoord 😉 Deel dit bericht gerust met vrienden, familie en collega’s die een energieke start van de dag wel kunnen gebruiken! 🙋‍♀️ #dailysmartstart #juistnuohzofijn #smartwardrobe

A post shared by Smart Wardrobe (@mirjam_stylecoaching) on

Als je, net als wij, thuiswerkt de komende dagen, is het héél verleidelijk om iedere dag in je joggingbroek en huistrui achter je laptop te kruipen. Toch kan het voor de productiviteit helpen om tóch gewoon je ochtendroutine aan te houden en je aan te kleden. Voor wat inspiratie kun je de komende tijd terecht op het Instagram-account van stijlcoach Mirjam Hamming. Via Instagram TV deelt de Utrechtse iedere doordeweekse ochtend om 7.30 uur een nieuwe video met outfit-inspiratie. ‘Want juist nu is hét moment om eens lekker te experimenteren, niet? Even buiten die gebaande paden treden. Je zit grotendeels toch thuis. Niemand die je ziet!’, zo schrijft Mirjam.

En heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je je ook aanmelden voor de online cursus ‘Verrek ik ontdek’. Daarin deelt Mirjam fijne tips om alles uit je kledingkast te halen en toffe combinaties te maken met de kleding die je al hebt.

Lekker creatief: ga kleuren!

Een tip voor de creatievelingen onder ons: leef je uit met deze Utrechtse kleurplaat, ontworpen door kunstenaar Lars. Hij mailt ons het volgende: “Als kunstenaar laat ik me graag inspireren door het leven in de stad. Jaarlijks maak ik wel een tekening van de Domtoren die ik dan verkoop. In dit geval is het idee om tussen al het donkere nieuws wat kleur en positiefs te brengen voor alle binnenzitters, jong en oud.” De kleurplaat is te downloaden via de Facebookpagina van Lars.

Huur een spelletje bij de Ping Pong Club

View this post on Instagram

Vrijdag (16:00 – 19:00) opent voor het eerst in ons leven de Ping Pong *SPEEL-O-THEEK. Denk: Best of Ping Pong Fanshop in deze vreemde tijden. Dus om ervoor te zorgen dat jullie je in deze situatie wat minder vervelen kan je een stukje Ping Pong Club komen afhalen bij ons. Huur bij ons een spel voor 3 of 5 euro, neem er een kop koffie to go bij of neem een paar falafel wraps mee voor bij het avondeten. Wij hebben 70+ bordspellen die je kan huren, zit vast wat leuks bij toch? Vanaf vrijdag staan we elke maandag, woensdag en vrijdag vanaf 16:00 klaar bij de balie van de *Speelotheek *. Kom je ons supporten? #speelotheek #pingpongclub #corona #steundekeukens #utrechthoreca #utrechthotspot #lokaalondernemen #bordspellen #weekend #coronautrecht #togo #coffeetogo #wandeling

A post shared by Ping Pong Club (@pingpongclub_utrecht) on

Voor deze tip moet je weliswaar even je huis uit, maar daarna kun je je ongestoord dagenlang terugtrekken!

Nu alle horecazaken gesloten zijn vanwege het coronavirus liggen bij heel wat Utrechtse horecazaken spellen te verstoffen. Zonde, vinden ze bij de Ping Pong Club. En daarom kun je de spellen nu huren! Hier lees je meer:

Tip tegen verveling: bij de Utrechtse Ping Pong Club kun je bordspellen huren

Kom je weleens bij de Ping Pong Club, dat weet je het: deze Utrechtse hotspot heeft een flinke colle...

Doe een online work-out

Jezelf in het zweet werken in de sportschool is er de komende tijd niet bij. Toch is dat geen reden om stil te blijven zitten! Veel Utrechtse sportscholen bieden nu online work-outs aan die je gewoon thuis of in het park om de hoek kunt doen. Wij verzamelden er vijf voor je:

Getipt: deze sportscholen bieden work-outs voor thuis aan

Veel sportievelingen zullen balen, want ook de sportscholen zitten vanwege het coronavirus op slot. ...

Duik de keuken in en maak iets lekkers voor jezelf

Een versgebakken cake of gebakje halen bij Eethuis Vers zit er voorlopig helaas niet in, omdat de zaak tot 6 april gesloten is. Toch genieten van de geliefde brownies van de zaak? Duik dan zelf de keuken in, want op Instagram verklapt Eethuis Vers hoe je dit baksel zelf thuis op tafel zet. Als je dan toch thuisblijft, kun je net zo goed aan je bak-skills werken!

Mooie verhalen beluisteren voor nop

koptelefoon
Foto: Unsplash.com

Een bezoekje brengen aan de bibliotheek is nu niet mogelijk, maar gelukkig hebben we de online bieb nog! Nu iedereen vanwege de coronamaatregelen veel meer thuiszit, kun je tijdelijk gratis luisterboeken downloaden: ook al je geen lid bent. Er zijn zowel boeken voor kinderen als volwassenen. Hier vind je een overzicht van de gratis luisterboeken.

Lees ook:

Utrechtse mysteries: wat doet het bord met de tekst ‘Utrecht het is tijd voor een wonder’ daar?

Wandel je door de Potterstraat dan zul je 'm ongetwijfeld zien: het knalrode bord met de tekst 'Utre...

7 x Utrechters met een bijzonder beroep

Ruim wonen vlakbij winkels en horeca: de bouw van nieuwbouwproject Vestibule begint bijna

Zoveel miljonairs wonen er in Utrecht

Binnenkort opent dit e-sportscomplex voor professionele gamers in Utrecht

Thuiswerken door corona: zo ziet dat eruit in Utrecht

Utrechtse uitvaartondernemer Pierre beantwoordt vragen over uitvaarten in coronatijd

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.