Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker binnenblijven! 5 x leuke dingen waarvoor je je huis niet uit hoeft

Door May-Anne Oltmans 6 april 2020

Alle evenementen zijn tot tenminste 1 juni afgelast, de horeca zit op slot en Utrechters werken tot 28 april massaal thuisWaar wij bij indebuurt altijd met tips voor buitenshuis komendoen we het de komende tijd even anders. We blijven dichtbij, in en om het huis. Net zo leuk!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kijken: Dekoor in quarantaine

Normaal gesproken komen de dertig Utrechtse muzikanten van Dekoor wekelijks samen om te zingen, maar in coronatijden gaat dat natuurlijk niet. Gelukkig bedachten ze iets om tóch ‘samen’ te kunnen zingen. Alle dertig leden hebben, vanuit hun eigen keuken, achtertuin of het bos om de hoek, een stuk ingezongen en dat leverde een hele bijzondere video op.

Hoogt on Tour in je eigen woonkamer

Reizend filmtheater Hoogt on Tour vertoont wegens de coronamaatregelen tijdelijk geen films op locatie, maar je kunt wél vanuit je eigen huis genieten van hun online filmselectie. Een film kijken doe je via streamingdienst Picl en kan al vanaf €4,99 per film. Waaruit je zoal kunt kiezen? Onder andere Parasite, Amazing Grace en Sorry We Missed You staan online.

Lekker op reis in je eigen huis

De Utrechtse Anika Redhed heeft maar liefst zestig landen bezocht en verdient haar brood met het schrijven over haar reizen. Nu tripjes naar exotische bestemmingen er niet in zitten, kwam Anika op het idee van een reisdagboek voor thuis. “Met dit dagboek kan iedereen toch het reisgevoel krijgen: door op reis te gaan in je eigen huis. Een dagboek vol vragen, opdrachten, dilemma’s en weetjes. Jaren lang zal het een bijzondere herinnering zijn aan deze ingrijpende tijd”, zo mailde Anika ons.

Schrijf een gedichtje en stuur ‘m naar Kunstbende

Kunstbende Utrecht, een podium voor creatieve Utrechters van dertien tot en met achttien jaar oud, publiceert de komende tijd gedichtjes en korte verhalen op Instagram om iedereen in deze rare tijden een hart onder de riem te steken. Ben jij zelf een echte woordkunstenaar en wil je jouw werk met de wereld delen? App je tekst naar 06 83490936 of stuur een berichtje naar @kunstbendeutrecht.

Doen: ein-de-lijk je kledingkast opruimen

kledingkast
Foto: Pexels.com

Veel van ons hebben deze periode extra veel vrije tijd. Wil je die nuttig invullen, dan is het opruimen van je kledingkast wat ons betreft een ideaal klusje. Kun je mooi al die kleding die je toch niet meer draagt uitzoeken. Wat je er vervolgens mee aan moet? Dat zochten wij voor je uit:

Dit kun je doen met je oude kleding in Utrecht

Zo af en toe is het nodig: je kledingkast goed opruimen. Oude kleding eruit, nieuwe kleding erin! Kl...

Lees ook:

liefde

Je relatie leuk houden in coronatijd: Utrechtse relatietherapeut Nina geeft 5 tips

De eerste week vond je het nog zó gezellig, iedere dag thuiswerken met je lief en 's middags uitgebr...

Doe mee met de afslankchallenge: ‘Juist nu is het moment om te beginnen met afvallen’

Emoji-quiz: welke Utrechtse restaurants en cafés herken jij?

Zo helpen Robert en Sebastiaan van Brthrs Agency mede-ondernemers in coronatijd

‘Utrecht, zorg goed voor elkaar’: deze poster hangt straks door de hele stad

6 x dit herken je als je na je studie in Utrecht blijft wonen

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.