Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag en 10 andere evenementen die nu niet doorgaan in Utrecht

Door Ilse Zoutewelle 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Utrecht worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Utrecht niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Terrassen Festival Utrecht

Het Terrassen Festival Utrecht aan het Janskerkhof met Japans thema gaat dit jaar niet door, zo schrijft de organisatie op Facebook. ‘De nieuwe maatregelen van de overheid voor de restrictie van het coronavirus zijn jullie vast niet ontgaan. Helaas betekent dit dat de komende editie van het Terrassen Festival Utrecht niet doorgaat. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte over komende edities. Dank voor jullie begrip en tot de volgende editie!’ Het festival zou normaal plaatsvinden van 27 tot en met 29 maart.

Festival Tweetakt

Theater-, muziek- en kunstfestival Tweetakt zou plaatsvinden van 27 maart tot en met 14 juni, maar werd vorige week al afgeblazen door de organisatie. Heb je kaartjes gekocht? Mail dan even naar [email protected] voor informatie over wat je het beste kunt doen.

Werkspoor Festival

View this post on Instagram

Lieve mensen, We hebben gehoopt, gewenst, geduimd, maar het heeft niet mogen baten. Met pijn in ons hart moeten we laten weten dat we Werkspoor Festival 2020 niet door laten gaan. Niemand heeft op dit moment het antwoord op de vraag wanneer de maatregelen rondom het coronavirus worden opgeheven. Het moment waarop we weer met duizenden tegelijk aan het borrelen en dansen zijn lijkt op dit moment nog ver en 10 april is te vroeg. We willen jullie bedanken voor alle enthousiaste reacties, plannen en aanmeldingen voor het festival 💕. Laten we alvast proosten op de volgende editie 🥂en mooie nieuwe plannen maken in de tussentijd. Hopelijk tot snel! Liefs, team Werkspoor Festival ✨ #werkspoorfestival2020 #staysafe 📸 @florisheuer

A post shared by Werkspoor Festival (@werkspoor.festival) on

‘We hebben gehoopt, gewenst, geduimd, maar het heeft niet mogen baten. Met pijn in ons hart moeten we laten weten dat we Werkspoor Festival 2020 niet door laten gaan’, zo lezen we op het Instagramaccount van het Werkspoor Festival. Het gratis festival zou plaatsvinden in het paasweekend, van 10 tot en met 13 april. Ontzettend jammer, al eindigt de organisatie het bericht wel met een positieve noot: ‘Laten we alvast proosten op de volgende editie en mooie nieuwe plannen maken in de tussentijd.’

Koningsdag

Koningsdag 2019
Foto: indebuurt Utrecht

Wij van indebuurt kijken er ieder jaar enorm naar uit: Koningsdag op 27 april. Dit jaar zit rondstruinen op de vrijmarkt, genieten van openluchtoptredens of een dansje wagen tijdens koningsnacht er helaas niet in. Eerder werd al bekend dat de Koningsspelen niet doorgaan. Dit sportieve feest voor 1,2 miljoen Nederlandse basisschoolkinderen zou op vrijdag 17 april plaatsvinden, maar is afgelast.

Bevrijdingsfestival

Foto: ANP

Normaal gesproken verandert Park Transwijk jaarlijks op 5 mei in een groot festivalterrein, ter ere van het Bevrijdingsfestival. Dit jaar zullen Utrechters de vrijheid op een andere manier moeten vieren, omdat het gratis festival niet doorgaat wegens de coronamaatregelen.

Fonteyn Wijnfestival

Wijntjes drinken onder het genot van livemuziek: dat is waar het om draait tijdens het Fonteyn Festival. Ook dit evenement, gepland voor 8, 9 en 10 mei, gaat wegens de coronamaatregelen helaas niet door.

Geheime Liefde

Op 9 en 10 mei stond Geheime Liefde gepland: een muziekfestival bij Fort Vechten. Zou je het festival bezoeken en heb je je tickets al gekocht? Houd dan Facebook en Instagram in de gaten. De festivalorganisatie schreef eerder al dat ze iedereen hier op de hoogte houdt van het laatste nieuws omtrent de gevolgen van de coronamaatregelen voor het evenement.

Soenda Festival

View this post on Instagram

Stay home & take care for each other ♥️ #savethesummer

A post shared by Soenda (@soendafestival) on

Soenda Festival zou eigenlijk plaatsvinden op 23 mei. Door de aangescherpte regelgeving om verspreiding van het coronavirus in te dammen, zullen technoliefhebbers het dit jaar zonder dit bekende festival in recreatiegebied Ruigenhoek moeten doen. Heb je jouw tickets al gekocht? Geen zorgen: die worden volledig vergoed. Hier lees je meer.

Central Park Festival

View this post on Instagram

Lieve bezoekers, naar aanleiding van het bericht van vanavond dat evenementen tot 1 juni niet mogen plaatsvinden, moeten we tot onze grote spijt melden dat Central Park op 23 mei afgelast is. Deze maatregelen liggen volledig buiten onze macht, we vragen dan ook om jullie begrip. Na maanden hard werken slaat dit nieuws voor ons in als een bom. Komende week gaan we alle mogelijke opties doornemen. Kaartkopers krijgen binnen 7 dagen bericht van ons. De gezondheid van onze bezoekers, crew en artiesten is het allerbelangrijkst. Pas op jezelf en pas op elkaar. 💚 #Utrecht #ParkTranswijk #Festival #CentralPark #CentralParkFestival #Kensington #DeStaat #Chefspecial #DIRECT #KraantjePappie #Nielson

A post shared by Central Park Festival (@centralparkfestival) on

Op dezelfde dag als Soenda Festival zou ook Central Park Festival plaatshebben. Op het popfestival, dat eerder dit jaar aankondigde te verhuizen van Grasweide Viertel naar Park Transwijk, zouden bekende Nederlandse artiesten zoals DI-RECT, Kensington en Chef’Special optreden. ‘Na maanden hard werken slaat dit nieuws voor ons in als een bom. Komende week gaan we alle mogelijke opties doornemen. Kaartkopers krijgen binnen 7 dagen bericht van ons’, aldus de organisatie op Instagram.

Festival TREK

Het Griftpark zou van 28 mei tot 1 juni in het teken staan van Festival Trek: hét walhalla voor ‘Utrechtse bourgondiërs’. Na de aankondiging van de aangescherpte maatregelen kunnen we concluderen dat het gezellige feestje voor foodies er dit jaar helaas niet inzit.

Utrecht Canal Pride

Foto: indebuurt Utrecht

Dit jaar geen gracht vol bontgekleurde boten en feestende mensen met regenboogvlaggetjes op hun wangen: ook door de Utrecht Canal Pride is dit jaar een streep gezet. Het kleurrijke feestje zou op 6 juni in onze stad gehouden worden, maar de organisatie kondigde op 19 maart al aan dat de pride was afgelast.

Missen we nog een evenement in dit overzicht? Laat het ons weten! 

Lees ook:

leeg neude

Corona in Utrecht: de belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het coronavirus beheerst ons dagelijks leven. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen...

Dit is vanaf nu verboden in Utrecht en zo reageren Utrechters

Zo gaat het met de Utrechtse huizenmarkt in tijden van corona

Lekker binnenblijven! 6 x leuke dingen waarvoor je je huis niet uit hoeft

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.