Jingle all the way: Intratuin aan de Koningsweg is omgetoverd tot kerstparadijs en dat wil je zien

Aangeboden door Intratuin Utrecht 10 november 2017

November of niet: de kersthits schallen hier al lang en breed door de speakers en we kunnen niet wachten om de kerstboom weer tevoorschijn te halen om hem vol te hangen met de meest hysterische versiersels. Kan de voorpret wat jou betreft ook niet vroeg genoeg beginnen en zou jij jezelf het liefst nú al in je foute kersttrui willen hijsen? Dan moet je zeker langs Intratuin aan de Koningsweg. De winkel is namelijk omgetoverd tot een fantastisch kerstwalhalla waar zelfs het hart van the Grinch sneller van gaat kloppen. 

Levensechte trein en kerststal met lama’s

Wekenlang zijn de medewerkers van Intratuin bezig geweest met het neerzetten van het kerstspektakel. En als je door de kerstroute wandelt, snap je waarom. Voor even vergeet je namelijk dat je ‘gewoon’ in een huis- tuin- en dierenwinkel bent en waan je je in een sprookjeswereld. In iedere hoek is weer iets anders te zien: van schattige dorpjes met bewegende skiliften en treintjes tot besneeuwde gevels en een compleet versierde open haard. En dat is nog maar het begin. Want naast de mooie kerstversiering, massa’s kunstsneeuw, bomen in elk denkbaar formaat en de grootste verzameling kerstballen die je ooit hebt gezien, reikt de kerstgekte nog véél verder bij Intratuin. Zo is er een heuse kapel (“net echt!” hoorden we voorbijgangers hier fluisteren), een stal met echte dieren en een kerstplein inclusief treintje waar je in kunt zitten (oké, tenzij je volwassen bent, dan).

Aftellen vanaf 27 december

“Ieder jaar pakken we weer groots uit en maken we er een grootse kerstshow van”, vertelt Ben Jongerius, directeur van Intratuin Utrecht ons. Ben en zijn team beginnen in september al met de voorbereidingen van het kerstwalhalla. Vervolgens zijn ze zo’n acht weken bezig met de opbouw. Begin november is de show voor alle bezoekers van Intratuin te bewonderen. Of mensen dan al op kerstgekte zitten te wachten? “Absoluut!” zegt Ben. “Er zijn genoeg kerstfanaten die – zodra 25 en 26 december voorbij zijn – alweer aan het aftellen zijn naar de volgende kerstdagen. Daar komt bij dat de meeste mensen het echt als een uitje ervaren om hier rond te lopen. Ze komen hier in eerste instantie voor de sfeer en beleving. ‘Net de Efteling’ hoor ik bijvoorbeeld veel mensen zeggen.”

Een Domtoren voor in je kerstdorp

Waarom alle Utrechters volgens Ben een kijkje moeten nemen bij de kerstshow van Intratuin? “Alleen al omdat we een Domtoren hebben om je kerstdorp een Utrechts tintje te geven!” Ook scoor je bij Intratuin een Domtoren-kalender en kaarsen in de vorm van Utrechts trots.

Knutselen tijdens de Kerst Inspiratie Avond

Kun je niet genoeg krijgen alle gekte rondom de feestdagen? Speciaal voor creatieve kerstfans organiseert Intratuin op 22 november de Kerst Inspiratie Avond, waarbij je aan de slag gaat met verschillende toffe workshops. Zo maak je onder andere een ster van mos en leer je hoe je met eucalyptus een hippe kerstkrans maakt. Meer informatie over de Kerst Inspiratie Avond vind je op de website van Intratuin Utrecht.

Intratuin Utrecht

tuincentra

nu open09:30 - 18:00

Koningsweg 87, Utrecht

Bekijk meer:tuincentra