Je kunt dit weekend genieten van gratis optredens van Fresku en Sabrina Starke in Utrecht

Door Janine Guijt 15 mei 2019

Nog geen plannen voor komende zondag 19 mei? In Park Transwijk kun je zondagmiddag luisteren naar optredens van ariesten als Fresku, Sabrina Starke, Kasba en Onias Landveld.

De artiesten komen niet zomaar naar Park Transwijk, maar werken mee aan de manifestatie Hart boven Hard. Zondag 19 mei is namelijk een internationale actiedag waarop mensen in elf Europese landen in actie komen tegen haat, onverdraagzaamheid en polarisatie en voor verbinding. Hart boven Hard is een samenwerking van verschillende organisaties, zoals Amnesty International, Cordaid, De Goede Zaak, Greenpeace Nederland en Milieudefensie.

Sprekers en optredens

In Utrecht kun je zondag dus terecht allemaal in Park Transwijk. Vanaf 13.00 uur zijn er optredens van Fresku, Sabrina Starke, Kasba en Onias Landveld en vertellen verschillende sprekers over klimaatbeleid, gelijkwaardigheid en een eerlijke economie. De voormalig directeur van Amnesty International Hongarije vertelt bijvoorbeeld over het leven en werken in haar geboorteland Hongarije en hoe de haat- en lastercampagnes van de Hongaarse regering haar het werk onmogelijk maakten. Hier lees je meer over het evenement.

Dit kun je ook doen dit weekend in Utrecht:

Kok koken eten food festival

Soep slurpen en dansen: je kunt dit weekend naar een heus Disco Soup Festival in Utrecht

Aan festivals geen gebrek in Utrecht: van de Parade tot TREK, zo'n beetje iedere maand kun je je hie...

Je kunt volgend weekend naar een gloednieuw, op-en-top Utrechts bierfestival

Meer over

Doen Nieuws

adv.