Inspirerend! Deze 3 Utrechters zijn het jaar goed begonnen

Aangeboden door Handjehelpen 3 januari 2019

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: het vervullen van goede voornemens. Deze drie toppers hebben die stap al gezet, want ze zijn vrijwilliger bij Handjehelpen. Daarmee helpen ze een stadsbewoner met een beperking hun weg te vinden in de maatschappij. Hieronder lees je meer over hun ervaringen: 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Een dagje spelen, een nachtje slapen

Handjehelpen

Indra vangt één keer in de twee weken het anderhalf jaar oude dochtertje op van een jonge moeder. Ze vertelt: “Voor moeder fijn, want zij heeft af en toe even de handen vrij. En haar dochtertje heeft bij ons een hele nieuwe wereld te ontdekken met fietsen, poezen, buurkindjes.” Indra vindt het werk als vrijwilliger fantastisch. Ze zegt: “Toen we laatst ons ‘steunkind’ gingen ophalen, en zij zich vol overgave in mijn man’s armen stortte, hoorde ik de moeder uitleggen aan een vriendin: ‘Dat is haar Nederlandse familie, zij houden echt van haar.’ En zo is het.”

Samen leuke dingen doen

Handjehelpen

Tom en Marjolein zijn al vijf jaar dikke maatjes. Tom heeft een verstandelijke beperking en Marjolein neemt hem er als het even kan mee op uit. Die uitjes zijn allesbehalve saai. Zo bungelden ze in de bak van een hijskraan boven de bouwput die TivoliVredenburg destijds nog was. “Het uitzicht was heel erg mooi”, zegt Tom. En ook het uitje naar museum Beeld en Geluid, waar hij zijn debuut maakte als presentator van het journaal, is Tom bijgebleven. “Maar de zee is het allerleukst”, zegt hij met een brede glimlach.

Lekker naar buiten

Handjehelpen

De 16-jarige Daniël is scholier én vrijwilliger bij Handjehelpen. Zijn vrije zondagen brengt hij regelmatig door met de 9-jarige Bruce, die een vorm van autisme heeft. Daniël neemt Bruce het liefst mee naar buiten. Ze beklommen de Domtoren en gingen langs in de moestuin van Daniëls opa. Daniel heeft met zijn werk een nieuwe bijnaam verdient. Hij is Bruces ‘grote broer’ geworden. Hoe vet!

Wil je het jaar goed beginnen?

Zeg nou zelf: die verhalen van Indra, Daniël en Marjolein zijn toch supermooi?! Wil jij ook het leven van een stadsbewoner mooier maken? Geef je dan op als vrijwilliger bij Handjehelpen. Dat kan via de oranje button onder dit artikel. Nóg meer mooie verhalen kan ook.

Lees ook: 

Peter en Ernestine zijn gastgezin: ‘Je kunt uren Netflixen, maar dit is veel leuker’

Netflixen is fantastisch, maar je kunt in die tijd ook iets nuttigs doen met je leven. Peter en Erne...

Handjehelpen werkplekken

Nu open09:00 - 18:00

Pallas Athenedreef 12, Utrecht

Bekijk meer:werkplekken
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.