In dit tuincafé kun je genieten van lekkere koffie en kersverse taartjes

Aangeboden door Botanische Tuinen Utrecht 9 oktober 2018

Het is oktober en wij tippen een tuincafé. Waarom? Omdat het de hele week nazomerweer blijft. En waar zit je dan beter dan in een botanische omgeving met een lekkere kop koffie een stuk verse taart? Geloof ons: deze week wil je langs bij Tuincafé Botanica in de Botanische Tuinen Utrecht. 

Een romantisch tuincafé

Tuincafé Botanica vind je direct naast de ingang van de Botanische Tuinen. Loop je het café binnen, dan krijg je het gevoel in een charmante bakkerswinkel te zijn beland. De stoelen zijn sprookjesachtig wit en de vitrine met verse taartjes springt direct in het oog. In de koelkast staan bio-sapjes in alle kleuren van de regenboog en wie diep inademt ruikt dat de koffie wordt gemaakt van versgemalen bonen.

Het goede (buiten)leven

Heb je een keuze kunnen maken uit een verse punt pecannotentaart, lekker stuk lemon merinque taart en machtige schwarzwalder cake? Dan kun je gezellig binnen zitten, maar het hoeft niet! Het buitenterras is lekker ruim en biedt uitzicht op de de Botanische Tuinen Utrecht. Als de zon schijnt kun je er de hele dag in blijven zitten zonder je stoel te verplaatsen. Het tuincafé is een perfect begin- en eindpunt voor een mooie najaarswandeling. Dwaal door het bamboebos, bezoek de waterval (jawel, Utrecht heeft een waterval) en fladder via de vlindertuin weer terug naar je stoel in de zon op het terras. Daar kun je naast taart en koffie namelijk ook terecht voor biertjes, wijntjes, tosti’s en vegetarische broodjes gyros met tzatziki.

Tekst gaat verder onder de foto 

Het kan nog maar even

De Botanische Tuinen Utrecht en Tuincafé Botanica zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Wil je het terras op, dan moet je eerst een kaartje kopen. Een ticket kost € 7,50 en biedt toegang tot het terras en de tuinen. Heb je een museumjaarkaart of studeer/werk je op De Uithof? Dan mag je gratis naar binnen. Let op: het groene paradijs van Utrecht is nog te bezoeken tot 1 december 2018. Daarna sluiten de deuren tot het lente wordt. En tot die tijd kun je er in alle geuren en kleuren genieten van de manier waarop het najaar zijn intrede doet. Ben je er nog nooit geweest? Dan lees je hier wat er allemaal te zien is:

Botanische Tuinen Utrecht

Op ontdekkingstocht door de botanische tuinen: dit is er te zien!

Bamboebossen, moerassen en planten om te proeven, ruiken en zelfs te horen. In de Botanische Tuinen ...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Botanische Tuinen Utrecht. Meer over Botanische Tuinen Utrecht ontdekken?

Botanische Tuinen Utrecht

bezienswaardigheden

Nu gesloten10:00 - 16:30

Budapestlaan 17, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.