Voor iedereen zonder balkon of tuin: op deze plekken geniet je van de (avond)zon

Door Liselotte Idema 17 mei 2017
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lang niet iedereen die in Utrecht woont, is gezegend met een tuin. Of een balkon. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar iedereen kan genieten van de (avond)zon. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. 

Chillen in het Wilhelminapark

Als je het gezellig vindt om met veel mensen te genieten van de zon: ga naar het Wilhelminapark in Oost. De sfeer is er top! Echt, hier heb je de perfecte zomeravond met de deur van kleine barbecues, het geroezemoes van mensen die chillen in het gras en sportievelingen die een balletje trappen. En als toetje scoor je er natuurlijk een ijsje!

Luieren met buurtgenoten bij de Munt

Abel Tasmanbrug De MuntPrecies aan de andere kant van de stad in Lombok, kun je bij de Munt genieten van de zon. In het gras of op de vlonder. En ook al wordt het afgeraden om er te zwemmen: de ene na de andere waaghals springt van de brug in het water. Ook hier kom je niet voor je rust, op warme dagen en avonden komen er veel mensen op af.

Ook aan het water, maar dan iets minder druk

Liever iets meer uit de drukte? Dan kun je in de buurt van de Munt ook een fijn plekje vinden in het gras. Loop meer richting Buurten in de Fabriek en café Kanaalzicht, of ga juist de andere kant op en loop richting de Jaarbeurs.

Ga naar het Griftpark

Foto: Anthur Gerla Facebook Griftpark

Ook het Griftpark is een fijne plek in Utrecht om te chillen in de zon. Neem zelf een kleedje mee en zoek een rustig plekje waar niet gebootcampt wordt. Of combineer een sportief rondje door het park met een welverdiende stop ín het gras.

Medium druk in het Majellapark

Een bericht gedeeld door Koen (@koenpunt) op

 

Een park waar het doorgaans minder druk is is het Majellapark in West. Op het enorme grasveld kun je heerlijk chillen in de zon. Er staan ook bankjes en er is een sportveld. Fijne spot!

Zomer aan de singels

Zon en water zijn een gouden combinatie. Aan de Utrechtse singels kun je uitstekend genieten van de zon. Voordeel: de singels zijn lang. Je moet er soms een stukje voor lopen of fietsen, maar of je nou een rustig of juist levendige spot wilt veroveren: het kan.

Bootjes kijken

Je kunt bij SOIA neerploffen en je laten bedienen terwijl je met je neus in de zon zit. Maar je kunt óók zelf iets lekkers meenemen en op een andere plek aan het Amsterdam-Rijnkanaal neerploffen. Het uitzicht is net zo mooi. En er zijn ontelbaar veel plekken in het gras waar je een beetje privé kunt zitten.

Lekker in het gras van park Lepelenburg

Park Lepelenburg Utrecht

Nog zo’n gezellige plek in het centrum is park Lepelenburg. Op een warme, zwoele avond kun je er tot laat genieten van de zomerse sfeer.

Perfecte plek bij mooi weer: Weerdsluis

utrecht weerdsingel OZ

Vol = vol, maar als je een plek op de vlonder bij de Weerdsluis weet te bemachtigen, zit je goed. Echt een van de beste spots waar je kunt genieten van de zon in Utrecht.

Adembenemende avond bij Amelisweerd


Je moet eerst een stuk fietsen, maar dan heb je ook wat. Amelisweerd is misschien wel de mooiste gemeenschappelijke achtertuin van Utrecht. Combineer het relaxen in de zon met een lange (avond)wandeling door dit prachtige gebied. Aanrader!

Of ‘gewoon’ aan de Oudegracht

Op de plekken waar geen terrassen te vinden zijn, kun je uitstekend chillen. Voeten in het water, kijken naar langs varende bootjes en kano’s. Er zijn genoeg plekken aan de Oudegracht waar je eten kunt afhalen.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?