Hoe het is om blind over de gracht te kanoën? Ontdek het zelf (als je durft)

Door Anne-Meike van den Berg 14 juni 2018

Kanoën door de Utrechtse grachten, langs de prachtige werven, onder bruggen door en langs overvolle terrassen. Kortom: je ogen uit kijken. Tenminste, als je het ook echt kunt zien. Hoe het is om als blinde of slechtziende door de grachten te varen, kun je volgende week zelf ontdekken.

Op donderdag 21 juni organiseert het Oogfonds de nationale actie Blind voor 1 dag. Overal in Nederland kun je meedoen aan activiteiten waarbij je een speciale simulatiebril draagt. Hierdoor ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Het doel van de actie is meer begrip te kweken voor mensen met een visuele beperking en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar oogziektes.

Blind kanovaren

De opening van Blind voor 1 dag is in Utrecht, om precies te zijn op de Utrechtse Oudegracht. Hier kun je een kanotocht maken met twee personen, waarvan één iemand de simulatiebril draagt. Halverwege de tocht wordt er gewisseld. Wil je meedoen? Dat kan! Deelname kost €20,- en dat geld gaat natuurlijk allemaal naar het goede doel. Aanmelden kan hier.

De kanotocht is op donderdag 21 juni bij Kanoverhuur aan de gracht (Oudegracht-Tolsteegzijde 275) en duurt van 08.45 tot ongeveer 11.00 uur.