Hier wil je bij zijn: dit Japanse restaurant organiseert een cursus miso maken
Aangeboden door SHOKUDO
Ben je gek op de Japanse keuken en wil je weten hoe je het bijzondere Japanse basisingrediënt Miso zelf bereidt? Dan mag jij de Miso Making Workshop bij SHOKUDO op zondag 17 juli niet missen. Vanaf nu maak jij de blits met jouw eigen smaakvolle ramenboullion én leer je in welke gerechten je deze smaakmaker nog meer kunt toepassen. Schrijf je vandaag nog in.
Miso is een basisingrediënt dat in Japan bijna dagelijks wordt gebruikt in gerechten. Dankzij de populariteit van al die ramenrestaurants weten wij in Nederland inmiddels ook hoe smaakvol het is. Het is echter nog relatief onbekend hoe het wordt gemaakt. Bij deze Miso Making Workshop ga je dat leren door er zelf mee aan de slag te gaan.
Goed om te weten: deze workshop wordt gegeven in het Engels.
Wat is miso?
Miso is een gefermenteerde sojabonenpasta. Het is gezond én het heeft een unieke, diepe smaak. Deze plantaardige, eiwitrijke smaakmaker wordt onder andere gebruikt in soepen, roerbak- en stoofschotels, dressings en marinades.
Lees verder onder de foto’s >
Marika Groen Kawaguchi
Marika Groen Kawaguchi zal de workshop begeleiden. Marika is brouwer, fotograaf, schrijver en hoofd van Malica Ferments. Ze werd geboren in Japan, maar woont nu in Europa. Ze geeft onder andere fermentatielessen en zal gedurende de miso-making workshop een uitleg geven over een van de hoofdingredienten in miso: Koji.
Je eigen batch maken
De workshop begint met een lezing, om het proces te begrijpen. Vervolgens maak je je eigen miso. Die krijg je mee naar huis in een pot van een halve liter, om verder te fermenteren. Gaandeweg wordt het hele proces uitgelegd. Na afloop vertelt Marika ook hoe je miso in de keuken kunt gebruiken als het klaar is. De workshop wordt afgesloten met een maaltijd-misosoep gemaakt door Marika met haar eigen geproduceerde miso. Tijdens deze maaltijd is er voldoende tijd om vragen te stellen.
Lees verder onder de foto >

- Wat? Miso Making Workshop
- Wanneer? Zondag 17 juli 2022
- Waar? SHOKUDO Kleinesingel 41, 3572CG Utrecht
- Hoe laat? Er zijn twee tijdsloten. Van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur
- Kost dat? 60 euro per persoon
Reserveer op tijd
Per tijdslot is maar plek voor 12 cursisten dus reserveer op tijd.