Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier kun je deze zomer zelf aardbeien, kersen en appels plukken

Aangeboden door Plattelandwinkel De Achterdijk 11 juni 2019

’s Middags genieten van fruit dat je die ochtend zelf hebt geplukt; hoe leuk is dat?! Bij Plattelandwinkel De Achterdijk is het mogelijk. Het fruitteeltbedrijf organiseert deze zomer zelfplukdagen waarbij je de boomgaard ingaat en zelf een bakje mag vullen met fruit. Verser dan dit krijg je het niet! En het mooiste is: de boomgaarden van Plattelandwinkel De Achterdijk liggen op maar twintig minuten fietsen vanuit de Utrechtse binnenstad.

60 voetbalvelden vol fruit

Plattelandwinkel De Achterdijk beschikt over boomgaarden met een totale oppervlakte van meer dan dertig hectare. Dat staat gelijk aan zo’n zestig voetbalvelden! In de boomgaarden worden onder andere aardbeien, appels en peren geteeld. Daarnaast is er een aparte kersenboomgaard van ongeveer twee hectare (vier voetbalvelden).

Rechtstreeks van het land

Tijdens de zelfplukdagen ga je zelf de boomgaard in. Als je mee wilt doen, meld je je aan in de winkel. Hier krijg je een bonnetje dat toegang geeft tot de boomgaard, en daarnaast wordt uitgelegd hoe het plukken werkt. Je krijgt dan ook een bakje om te vullen.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Plattelandwinkel De Achterdijk
Foto: Plattelandwinkel De Achterdijk
Foto: Plattelandwinkel De Achterdijk

Leuk dagje uit

Tijdens de zelfplukdagen hoef je na het plukken niet meteen naar huis, want er is genoeg te doen. Neem plaats op het terras en geniet na met een kop koffie, thee of vers sap. Heb je trek gekregen van al dat struinen door de boomgaard? Dan kun je ook een verse wafel, appeltaart of ijs eten. Kom je met het hele gezin, dan hoeven de kinderen zich trouwens niet te vervelen. Zij kunnen zich vermaken op de trampolines of meedoen aan een speurtocht.

Groen doen

Het zelf plukken van je fruit is niet alleen heel leuk, maar ook hartstikke duurzaam. Doordat het fruit lokaal wordt verkocht, hoeft Plattelandwinkel De Achterdijk de oogst niet te verschepen. Slim bekeken! Ook heel duurzaam is dat alle elektriciteit die het bedrijf verbruikt, wordt opgewekt door zonnepanelen. In totaal zijn er maar liefst 680 panelen geïnstalleerd!

In de agenda

De zelfplukdagen zijn al gepland, dus pak je agenda er maar bij. Op zondag 30 juni kun je van 11.00 tot 16.00 uur kersenplukken in de kersenboomgaard in Odijk. Op zaterdag 6 juli is het helemaal feest, want dan kun je niet alleen plukken, er zijn ook lekkere hapjes, trampolines, een springkussen en een heuse fruittrein. Je bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.  Wil je op de hoogte blijven van alle zelfplukdagen en andere evenementen? Volg Plattelandwinkel De Achterdijk dan op Facebook.

Kersvers

Mocht je de zelfplukdagen niet kunnen bijwonen, dan ben je welkom in de winkel op de Achterdijk 25 in Bunnik. De komende acht weken koop je hier iedere dag verse kersen en aardbeien, die nog dezelfde ochtend zijn geplukt. Daarnaast koop je er streekproducten als kaas, noten en vlees van lokale leveranciers. Plattelandwinkel De Achterdijk heeft trouwens ook een hoogstam kersenboomgaard in Odijk (langs de N299, op de hoek van de Vinkenburgweg) waar je dagelijks verse kersen en aardbeien koopt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Plattelandwinkel De Achterdijk. Meer over Plattelandwinkel De Achterdijk ontdekken?

Plattelandwinkel De Achterdijk boerenbedrijven

Vandaag gesloten

De Achterdijk 25, Bunnik

Bekijk meer:boerenbedrijven

adv.