Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van cursus edelsmeden tot leren fotograferen: hier in Utrecht volg je ruim 250 cursussen

Aangeboden door Volksuniversiteit Utrecht 12 juni 2020

Je hebt Netflix bijna uitgespeeld, alle boeken uit je collectie verslonden en bent op zoek naar een nieuwe hobby? Dat komt goed uit, want binnenkort begint het nieuwe cursusseizoen van de Volksuniversiteit Utrecht! Op het programma staan ruim 250 verschillende cursussen om uit te kiezen, zodat er altijd wel iets bij zit wat je leuk lijkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus Spaans, fotograferen of schilderen? 

Om het uitzoeken van een leuke cursus iets makkelijker te maken, is het aanbod op de website onderverdeeld in negen categorieën, zoals ‘creatief’, ‘kunst en cultuur’, ‘talen’ en ‘techniek, kunst en wetenschap’. De nieuwe cursussen beginnen half september, maar je kunt je nu al inschrijven!

Fotografie, filosofie en nog véél meer

De Volksuniversiteit staat bekend als dé plek in onze stad waar je nieuwe talen leert. Of je nu Arabisch, Noors, Grieks, Spaans of Japans wilt leren: hier kun je terecht. Wat je niveau is, maakt niet uit. Er zijn lessen voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Hier vind je een overzicht van alle taalcursussen.

Daarnaast kun je ook allerlei andere cursussen volgen. Nieuw bij de Volksuniversiteit zijn onder andere de cursussen edelsmeden, keramiek, fotograferen of beter presenteren. Wil je het liefst een cursus volgen om je in een specifiek onderwerp te verdiepen? Ook dat is mogelijk. Zo heeft de Volksuniversiteit onder meer de cursussen kunst ontmoet wiskunde, klassieke mythologie, papierkunst en filosofie in het dagelijks leven.

Tekst gaat verder onder de foto

keramiek volksuniversiteit
Foto door Irene Vijfvinkel

Lessen volgen op een prachtlocatie

Nog een reden waarom je voor de Volksuniversiteit wilt kiezen: je volgt de lessen op een héle toffe locatie! De Volksuniversiteit is gevestigd in een statig uitziend pand aan de Nieuwegracht. Dat is nog eens een mooie plek om je horizon te verbreden en samen te komen met andere leergierige Utrechters!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Volksuniversiteit Utrecht
Irene Vijfvinkel

Inschrijven maar!

Je kunt je nu al inschrijven voor alle cursussen die midden september van start gaan. Via de oranje button onderaan dit artikel ga je direct naar de website van de Volksuniversiteit. Voor welke cursus je ook opgeeft: alle docenten die lesgeven aan de Volksuniversiteit zijn gekwalificeerd én enorm enthousiast om jou iets bij te brengen.

Handig om te weten: voor sommige taalcursussen geldt een instapniveau. Is dat het geval, dat staat dat vermeld op de website. Indien een bepaald niveau vereist is, zal de docent je bellen om te bespreken welk niveau voor jou passend is.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Volksuniversiteit Utrecht. Meer over Volksuniversiteit Utrecht ontdekken?

Volksuniversiteit Utrecht


Gesloten09:00 - 16:00

Nieuwegracht 41, Utrecht

adv.