Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herfstvakantie 2019: dit kun je doen in Utrecht met je kids

Door Janine Guijt 21 oktober 2019

Een slimme ouder kijkt vooruit. En dan weet je dat er van 19 tot en met 27 oktober alweer een herfstvakantie aan zit te komen. Naast spelletjes doen, Netflix Kids uitspelen, knutselen en het broodnodige buitenspelen: wat is er te doen in Utrecht tijdens de herfstvakantie? Nou, dit dus!

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

In de herfstvakantie naar LEGO World

Foto: unsplash

LEGO, wie is er niet groot mee geworden? Van 17 tot en met 23 oktober kun je je tijdens LEGO World in de Jaarbeurs helemaal uitleven met de bekende bouwsteentjes. Een ticket kost €19,50 per persoon.  Hier vind je meer informatie.


Meer over Jaarbeurs ontdekken?

Jaarbeurs markten

Gesloten09:00 - 18:00

Jaarbeursplein, Utrecht

Bekijk meer:markten

Alles Kids

Op 20 oktober is het weer Culturele Zondag en dit keer staan kinderen in de spotlights. Tijdens Alles Kids is er op meer dan veertig locaties in de Domstad héél veel te doen voor je kroost. Verplaats je in de rol van een supermodel op een filmset, leer kijken met je hersenen of bekijk het sprookje Roodkapje door de ogen van de Grote Boze Wolf, of speel mee met het XXL-Twisterveld op het Vredenburgplein. Of dat alles is? Nee hoor, het hele programma vind je hier.

Herfststukjes

Maar liefst vijf theaters in de regio Utrecht presenteren in de herfstvakantie leuke herfstvoorstellingen in verschillende thema’s: tovenarij, griezelige verhalen, ruimte reizen, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op het programma. Voor ieder wat wils dus. Kijk op de website voor meer informatie over de herfststukjes.

De natuur in

herfstvakantie-utrecht-annie-spratt-46095
Foto: Annie Spratt / Unsplash

Geen seizoen zo mooi als de herfst! Tenminste, wat de natuur betreft. Alles kleurt in de mooiste tinten en met een beetje geluk is het nog lekker zacht buiten. Tijd om erop uit te gaan dus! Wij tippen Amelisweerd (lekker na het wandelen pannenkoeken eten), of het Gagelbos (mét speelbos voor je kroost).

 Tekenen met chocolade

herfstvakantie chocola
Foto: Unsplash

Zoetekauwen, opgelet! Op dinsdag 22 oktober organiseert de Bibliotheek Leidsche Rijn een leuk evenement voor chocolaliefhebbers. Willy Wonka leest je voor uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ en je leert tekenen met chocolade en snoepjes. Meer info vind je hier.


Meer over Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum ontdekken?

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum bibliotheken

Gesloten10:00 - 19:00

Brusselplein 2, Utrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Muziekdoosje knutselen bij het Speelklok Museum

Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los in de herfstvakantie in Museum Speelklok, want daar krijg je de kans om jouw eigen muziekdoosje te versieren! Je betaalt €5,- extra voor deze activiteit (bovenop de entreeprijs van €7,- per kind).


Meer over Museum Speelklok ontdekken?

Museum Speelklok musea

Gesloten10:00 - 17:00

Steenweg 6, Utrecht

Bekijk meer:musea

Zaklampentochten in de herfstvakantie

Ieder kind móet een keer in een kasteel geweest zijn. En tijdens de herfstvakantie is dat een extra goed idee, want dan zijn er speciale zaklampentochten georganiseerd in Kasteel Amerongen. Van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 oktober kunnen kinderen een uur lang door het kasteel dwalen. Om het extra spannend te maken gebeurt dat in het donker, maar natuurlijk wel mét een zaklamp. Let op: het is geen griezelspeurtocht! Deze zaklampentocht is daarom geschikt voor ieder kind. Koop je ticket á €6,- via de website van Kasteel Amerongen. En vergeet je eigen zaklamp niet mee te nemen!

Ook leuk voor en met kinderen in de herfstvakantie

Fort aan de klop

5 x doen met kinderen in Overvecht

Op zoek naar een leuke activiteit om met je kinderen te doen in Overvecht? We hebben wat fijne tips ...

7 x doen met kinderen in Utrecht-Oost

7 x doen met kinderen in Utrecht-West

7 x doen met kinderen in het centrum van Utrecht

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.