Halloween 2018: dit is er te doen in Utrecht

Door Anne-Meike van den Berg 11 oktober 2018

Niet schrikken… maar Halloween komt er alweer bijna aan! Op woensdag 31 oktober vieren we Halloween in Utrecht. En dat betekent dat je je griezeligste outfit uit de kast mag trekken en daarmee naar leuke Halloween-evenementen kunt. Waar in Utrecht deze feestjes zijn? Dat hebben we voor je op een rij gezet. Handig om te weten: we vullen dit artikel steeds aan met nieuwe activiteiten! (Tips zijn welkom).

Dit is er te doen met Halloween in Utrecht

Halloween Griezelhuis

Op zaterdag 27 oktober kun je komen griezelen in de Ampèrestraat in Utrecht. Van 19.00 tot 22.00 uur staat daar een heus Griezelhuis, die je – als je durft – op eigen risico mag betreden. Het Griezelhuis is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en is gratis te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Halloween Horror Show

Een nachtelijke horror marathon vol gitzwarte humor, bloed dat rijkelijk vloeit en héél veel suspense, dat kan je verwachten van de Halloween Horror Show in Utrecht. Tijdens deze filmmarathon zie je onder andere He’s Out There en The Lodgers. Een ticket kost €25,- en je kunt zowel in Kinepolis als in Pathé Rembrandt naar de Halloween Horror Show. Durf jij het aan…?

Lees hier meer over de Halloween Horror Show in Kinepolis en hier over die in Pathé Rembrandt.

Halloween Festival

TivoliVredenburg pakt uit met een heus Halloween Festival op zaterdag 27 oktober. Er is een spookhuis, je kunt bloedrode drankjes scoren en dansen op enge muziek. Een kaartje voor het Halloween Festival kost €14,50 en de avond duurt van 21.00 tot 04.30 uur.

Halloween party in Stairway

Ook bij Stairway kun je griezelig genieten op zaterdag 27 oktober. Tijdens het feestje EnSuite Gayties & Nineties dans je op de lekkerste hits uit de 80’s, 90’s en 00’s. Natuurlijk doe je dat in Halloween kostuum! Het feest is van 23.00 tot 05.00 uur en een kaartje kost €5,50.

International Burlesque Circus

Een avondvullend programma met ‘stijlvol, klassiek variétévermaak uit de jaren ‘40 en ‘50’ in Halloween-stijl, dat kun je verwachten van het International Burlesque Circus. Op zaterdag 27 oktober kun je naar dit feestje in de Helling. De show begint om 21.00 uur en een kaartje kost €24,50.

Halloween bij Play-in

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober wordt het indoor speelparadijs Play-in overgenomen door griezels. Voor de jongste kinderen is er een onder andere een speurtocht en een griezelkamer. Ook is er een Scary Party voor de wat oudere kids. Op de website van Play-in vind je meer informatie.

Meer over

Doen

adv.