Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hallo, nieuwe week! 5 x leuke dingen die je deze week kunt doen in Utrecht

Door May-Anne Oltmans 22 juni 2020

Natuurlijk kijk je nu al reikhalzend uit naar het weekend, want dan kun je er weer op uit om allerlei leuke dingen te ondernemen in ons stadsie. Maar wist je dat er doordeweeks ook van alles te beleven is in Utrecht? Wij zetten vijf tips voor komende week op een rijtje.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Duurzame Week 2020

duurzaam
Foto: Unsplash.com

Op 20 juni ging de Duurzame Week van start: het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland. Nog tot en met 28 juni kun je (onine) je kennis over het thema bijspijkeren tijdens lezingen en workshops. Zo vertelt Floortje Dessing over de ideale vakantie in eigen land, neemt Dennis Storm je mee in de wereld van het minimalisme en zal Teun van de Keuken je helpen om betere keuzes te maken in de supermarkt. Meer informatie over de Duurzame Week vind je hier.

PopQuiz bij Filmcafé

Een tip voor muziekliefhebbers: op donderdag 25 juni kun je vanaf 20.00 uur bij Filmcafé meedoen aan een PopQuiz. Tijdens de quiz wordt jouw kennis getest over de grootste hits uit de muziekgeschiedenis. Meedoen? Dat kan in teams van twee of drie personen, voor €14,50 per team. Een teamticket scoor je hier.


Meer over Filmcafé ontdekken?

Filmcafé bioscopen

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Muziekbingo bij Café Fokus

muziekbingo
Foto: ANP

Nog een muzikale tip: op donderdag 25 juni kun je bij Café Fokus meedoen aan een heuse muziekbingo. Iedere maand is er een ander thema, maar wat dat thema is, blijft nog even een verrassing. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen! Handig om te weten: als je vanaf 20.00 uur een drankje bestelt, krijg je er een gratis bingokaart bij. Hoe meer drankjes je bestelt, hoe meer kaarten je krijgt.


Meer over Café Fokus ontdekken?

Café Fokus cafés

Gesloten17:00 - 00:00

Koekoekstraat 25, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Online talkshow: wie zijn de alleenstaanden in Utrecht?

In Nederland bestaat zo’n 40 procent van alle huishoudens uit één persoon. Tijdens de (online) Stadstalkshow Het Hart x Living Apart Together onderzoeken programmamakers Teddy Tops en Oscar Kocken wie de alleenstaanden in onze stad zijn én hoe ze hun status als eenpersoonshuishouden ervaren. Verwacht een show waarin diepgaande gesprekken worden afgewisseld met hilarische sketches en interessante columns. De Stadstalkshow vindt plaats op 25 juni en duurt van 20.30 tot 22.30 uur. De link naar de livestream vind je op deze website.

Het water op!

oudegracht
Foto: indebuurt Utrecht

Het wordt deze week heerlijk zonnig en warm, dus wat ons betreft is dat een goede reden om lekker wat verkoeling te zoeken op het water. Zin om een plonsje te wagen of een middag op de grachten te vertoeven? Wij maakten een lijstje met dingen die je in onze stad kunt doen op het water:

varen utrecht boot gracht

Lekker afkoelen: 6 x dit doe je op en in het water in Utrecht

De zomer staat voor de deur! En alhoewel je het in Nederland nooit zeker weet, wordt het meestal hee...

Lees ook:

bubble waffle WOK

Lekker! Hier in Utrecht haal je nu bubble waffles en taiyaki met ijs én heerlijke toppings

Heerlijk nieuws voor Utrechtse zoetekauwen: vanaf zaterdag 20 juni kun je bij WOK! Asian Streetfood ...

Stroopwafelzaak Van Wonderen aan het Vredenburg is gesloten

Nieuwe aanwinst in de Hardebollenstraat: eethuis Miss Tajine opent dit weekend

De favoriete Utrechtse adresjes van May-Anne: ‘Mijn tip voor een eerste date? Orloff aan de Kade!’

8 x fijne borrelplekken buiten het centrum van Utrecht

9 x zo zag het centrum van Utrecht eruit in de jaren ’90

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.