Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hallo, nieuwe week! 5 x leuke dingen die je deze week kunt doen in Utrecht

Door May-Anne Oltmans 29 juni 2020

Natuurlijk kijk je nu al reikhalzend uit naar het weekend, want dan kun je er weer op uit om allerlei leuke dingen te ondernemen in ons stadsie. Maar wist je dat er doordeweeks ook van alles te beleven is in Utrecht? Wij zetten vijf tips voor komende week op een rijtje.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Eindelijk kan het weer: gratis ‘popkwissen’ bij Oproer

View this post on Instagram

Na de voor ons gevoel zowat eeuwigdurende coronalockdownperikelen (3x woordwaarde) mogen we per 1 juli eindelijk weer een popkwis organiseren. YEEEEAAAAAH!!!! Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen, dus zet met hoofdletters in je agenda: WOENSDAG 1 JULI: POPKWIS IN OPROER. Deelname is zoals altijd gratis, maar niet voor niets. Het beste team wint een leuke prijs en uiteraard de eeuwige roem. Dus kom lekker eten, drinken en kwissen bij Oproer! De kwis is geschikt voor jong en oud, beginner en gevorderde. Het zwaartepunt ligt op de jaren 80, 90 en 00, maar ook oudere en nieuwere muziek komt aan bod. Van AC/DC tot Jay Z. Meedoen? Geef hier je team op (maximaal 4 personen per team): https://forms.gle/Norfg6LscVKE27X3A Wat: Oproer Popkwis Wanneer: Woensdag 1 Juli vanaf 20:00 tot ongeveer 22:30 uur Waar: Oproer Brouwerij, CAB-Rondom 90A

A post shared by Oproer (@oproerbrouwerij) on

Door de coronamaatregelen kon de Popkwis bij Oproer de afgelopen maanden niet doorgaan, maar op 1 juli is het eindelijk weer zover! Vanaf 20.00 uur zal de quizmaster je muziekkennis eens goed gaan testen, en uiteráárd vallen er ook leuke prijzen te winnen. Tip: het zwaartepunt komt te liggen op de jaren ’80, ’90 en ’00. Mocht je je willen voorbereiden… Meedoen is gratis en meer informatie bekijk je hier.


Meer over Oproer ontdekken?

Oproer cafés

Vandaag gesloten

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Lekker jammen bij Café Domkop

cafe domkop Utrecht barman (4)
Wiljan ‘zeg maar Willie’ achter de bar bij café Domkop. Foto: indebuurt Utrecht

Een leuke tip voor alle muzikale Utrechters: het wekelijkse event Jampot! bij Café Domkop. Iedere woensdag kun je in het café terecht voor een avondje gezellig jammen met gelijkgestemden. Er zijn geen regels en iedereen is welkom. Neem je instrument mee en haak aan, of kom lekker luisteren.


Meer over Café Domkop ontdekken?

Café Domkop cafés

Vandaag gesloten

Loeff Berchmakerstraat 34, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Masterclass: wat kan ik tegen racisme doen?

Rondom de actuele gebeurtenissen van Black Lives Matter heeft Bibliotheek Neude een speciaal programma opgesteld voor de maanden juni en juli. Op 2 juli kun je in de bieb terecht voor een masterclass van Chanel Lodik over wat racisme precies is én wat we er tegen kunnen doen. De masterclass duurt van 19.00 tot 22.00 uur en tickets kosten €10,- voor leden en €15,- voor niet-leden. Meer informatie vind je hier.


Meer over Bibliotheek Neude ontdekken?

Bibliotheek Neude bibliotheken

Gesloten13:00 - 21:00

Neude 11, Utrecht

Bekijk meer:bibliotheken

Dé Mondkap Disco Bingo bij Filmcafé

View this post on Instagram

Tonight @rararaadmaar kom dansen!

A post shared by Filmcafé (@filmcafeutrecht) on

Gek op een potje bingo én een avondje losgaan op lekkere discohitjes? Houd donderdagavond 2 juli dan zeker vrij, want Filmcafé organiseert dan Dé Mondkap Disco Bingo. Iedereen die komt krijgt een mondkapje met daarop een nummer en bij ieder nummer hoort een bepaalde prijs. Ondertussen zorgen de dj’s voor lekkere muziek waar jij (wél vanaf je stoel) op kunt meeswingen. Een ticket kost €5,- en meer informatie vind je hier.


Meer over Filmcafé ontdekken?

Filmcafé bioscopen

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Luisteren: podcast Dom Doen

Dom Doen is een podcast gemaakt door de Utrechtse vriendinnen Myra, Malika en Sanne. De twintigers bespreken iedere week een ander onderwerp dat hen bezighoudt. Zo hebben ze het bijvoorbeeld over hun liefdesleven, carrière maken, mindfulness en #blacklivesmatter. Je beluistert de podcast via Spotify.

Lees ook:

Snel fietsen

Sportieve fietsfanaten opgelet! Deze Utrechtse winkel heeft alles wat je hart begeert én meer

Of je nu op zoek bent naar een mountainbike, race-, toer- of vakantiefiets, accessoires, onderdelen ...

Utrechtse Babet (28) bedacht verlieskaarten: ‘Gewone condoleancekaarten zijn vaak cliché en kil’

De favoriete Utrechtse adresjes van Bonnie: ‘Mijn favoriete koffiezaak is nog redelijk onontdekt’

Terrasje pakken in de jaren ’70 en ’80: weet jij waar in Utrecht dit is?

Werken dicht bij huis! 5 x vacatures in Utrecht

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.