Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo kun je wél een superleuk avondje uit (en het is nog betaalbaar ook)

Aangeboden door Nationale Opera & Ballet 3 december 2020

Grote kans dat je weekenden en avonden leeg zijn en ietwat saai. Het is tijd voor een leuk uitje! Nationale Opera & Ballet heeft een paar prachtige voorstellingen die je kunt bekijken. Voor deze optredens hoef je niet helemaal naar Amsterdam: je bekijkt ze online, vanuit je eigen woonkamer. Ook zit je altijd voor een dubbeltje op de eerste rang. Je hebt al een kaartje vanaf € 2,95!

In de maand december geniet je van verschillende online voorstellingen bij Nationale Opera & Ballet. Er zijn twee soorten: on demand optredens die vooraf zijn opgenomen en livestreams die op het moment dat jij kijkt worden opgevoerd in het theater. Zo kun je op 11 en 12 december kijken naar de livestream Back to Ballet – Classics. Dit is een samenstelling van delen uit beroemde balletvoorstellingen zoals Het Zwanenmeer, Le Corsaire en Paquita. Kaartjes voor Back to Ballet – Classics kosten € 12,50 en koop je hier.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het Zwanenmeer. Foto: Hans Gerritsen

Wil je meemaken: het Kerstgala

Als je nog nooit naar een balletvoorstelling bent geweest, is het Kerstgala van 19 december een aanrader. Dit is een verrassingsprogramma waar compleet nieuwe werken worden gedanst, maar ook delen uit grote klassiekers. Zo zie je de hartstochtelijke balkonscène uit Romeo en Julia en stukken uit de Notenkraker & Muizenkoning. De voorstelling wordt live gepresenteerd, waardoor je écht het gevoel hebt van een avond uit. De perfecte gelegenheid om er met je huisgenoten of een paar vrienden een bijzondere avond van te maken! Kaartjes voor het Kerstgala kosten € 15,- en koop je hier.

Theaterbeleving in eigen huis

“Het mooie aan zo’n livestream is dat je de theaterbeleving thuis hebt”, vertelt marketing manager Marijn Maas. “Zo begint het met musici die aan het warmspelen zijn, zie je dat de dirigent opkomt en vervolgens komen de dansers op. Het wordt met meerdere camera’s gefilmd, waardoor je de voorstelling vanuit verschillende hoeken bekijkt. Het ene moment zie je een close-up met de gezichtsuitdrukking van de dansers, de volgende keer is het een totaalbeeld. Je ziet details die je in het theater niet meekrijgt.” Ook als je een on demand voorstelling bekijkt, heb je die theaterbeleving, alleen dan is het op een eerder moment opgenomen. De livestreams kun je écht alleen op dat moment bekijken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Nationale Opera & Ballet
Le Nozze di Figaro. Foto: Nationale Opera & Ballet

Komische opera van Mozart

Ben jij meer benieuwd naar opera? Tot en met 27 december kun je de voorstelling Le Nozze de Figaro bekijken. Dit is een video on demand, dus deze kun je aanzetten op het moment dat jou uitkomt. Le Nozze di Figaro is een van de bekendste komische opera’s van Wolfgang Amadeus Mozart. Het is een verhaal over de liefde, vol intriges, verkleedpartijen en dubbele bodems: echt een avond vol vermaak. Toegang tot de voorstelling kost € 2,95 en kun je hier regelen. Ter vergelijking: dat is even duur als een biertje in de kroeg!

Opera zonder orkest

In Voices out of Silence – Songs of Hope maak je kennis met Lorenzo Viotti, met de nieuwe chef-dirigent van De Nationale Opera. Samen met het koor brengt hij een sfeervol muzikaal programma. Het bijzondere is dat het koor a capella zingt, dus zonder instrumentale begeleiding. Een uniek project dat de moeite waard is om te bekijken. De video is beschikbaar tussen 20 december en 17 januari. De toegang kost € 2,95 en kun je hier nu al regelen.

Tekst gaat verder onder de video

Er is meer!

Behalve bovenstaande voorstellingen heeft Nationale Opera & Ballet nog veel meer mooie uitvoeringen waar je thuis op de bank van kunt genieten. Er komen steeds nieuwe voorstellingen bij die je on demand of live kunt bekijken. Kijk op de website voor het complete programma.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nationale Opera & Ballet. Meer over Nationale Opera & Ballet ontdekken?

Nationale Opera & Ballet

adv.