Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Het is weekend en deze 7 dingen kun je doen in Utrecht

Door Bonnie Dekkers 18 september 2020

Yes, het is weer weekend! En dit weekend gaat al helemaal top worden, want er is genoeg te doen in Utrecht. Pak je agenda er maar bij, want je hoeft je niet te vervelen in onze Domstad. Dit is er in het weekend van 18 tot en met 20 september te doen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Ontdek de stad in het donker

Wil jij de stad eens zien van een hele andere kant? Sinds 12 september vind je door de hele binnenstad Trajectum Lumen: een unieke combinatie van geschiedenis en lichtkunstwerken. Op vrijdagavond 18 september kun je een kanotocht maken langs deze lichtjes, met als afsluiter een gezellige borrel. Goed om te weten is dat de organisatie vraagt of je voldoende afstand van andere deelnemers houdt.

Utrecht bij nacht

Er is niet veel mooiers dan Utrecht en haar grachten, hiermee willen we jullie op een bijzondere man...

Voor de filmfans

Foto: ANP

Ben jij een filmfan en niet vies van een stukje wandelen of fietsen? Dan hebben we een toffe tip voor je: ter ere van veertig jaar Nederlands Film Festival, daagde de Illustratie Biënnale (een initiatief van grafisch ontwerper Marlies Visser) elf illustratoren uit om een gloednieuw affiche voor hun favoriete Gouden Kalf-winnaar te ontwerpen. Het resultaat kun je vanaf vrijdag 18 tot en met zaterdag 3 oktober bewonderen in verschillende Utrechtse wijken. Kijk voor meer informatie en het reserveren van tickets hier:

Expo Affiche-art voor Film

Voor liefhebbers van film én het betere wandel- of fietswerk vormen de straten van Utrecht het decor...

Podcastfestival in het Filmcafé

Foto ter illustratie

Jep, het bestaat: een Podcastfestival. Vrijdag 18 en zaterdag 19 strijkt dit evenement neer in Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘Onzichtbaar’: ‘audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, maar podcasts kunnen ook een wereld laten zien die vaak onzichtbaar blijft. Hoe is het bijvoorbeeld om visueel beperkt te zijn in Nederland?’ In het Filmcafé zullen er diverse liveuitzendingen en workshops worden gehouden. Blijf je liever thuis? Dan kun je online ook meegenieten. Meer informatie check je hier:

Podcastfestival 2020

Het Podcastfestival heeft dit jaar als thema: Onzichtbaar. Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar, maa...

Het Maximapark een stukje schoner maken

Foto: Máximapark Utrecht Facebook

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day: een jaarlijks terugkerende dag die ook wel bekend staat als de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Op deze dag valt dit jaar ook het Nederlandse initiatief Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon, die normaal elk jaar in maart plaatsvindt, maar door corona is verschoven. Beide organisaties zetten zich op deze dag in voor een gedeeld doel: een zwerfafvalvrije omgeving.

De vrijwilligers van het Máximapark doen zaterdag 19 september ook mee! De afgelopen tijd is het prachtig weer geweest en daardoor is er extra veel gebruik gemaakt van het park. Het park moet natuurlijk wel schoon worden gehouden. Je kunt in de ochtend meehelpen door in het park en omliggende wijken zwerfvuil op te rapen.

Máximapark doet mee aan de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon

De agenda van de vrijwilligers van het Máximapark is momenteel vrij leeg vanwege de maatregelen rond...

Meer leren over het toneelstuk Romeo en Julia

Foto: De Salon van Weleer

Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over een toneelstuk? Zaterdag 19 september organiseert de Salon van Weleer een leesrepetitie. Samen met anderen ga je door de tekst van een toneelstuk heen en leer je meer over hoe een tekst tot leven komt en wat er nou eigenlijk wordt gezegd. Het toneelstuk dat zaterdag wordt besproken is de klassieker Romeo & Julia van Shakespeare, de leesrepetitie wordt begeleid door acteur Frans de Wit. Handig: neem je telefoon of tablet mee, je krijgt de tekst namelijk digitaal. Voor meer informatie kijk je hier:

Leesrepetities voor iedereen – Romeo & Julia

Komende zaterdag organiseert de Salon van Weleer voor de eerste keer een leesrepetitie voor iedereen...

Coronaproof evenement met muziek, markt en workshop

Landhuis in de Stad en KrancK organiseren zaterdag 19 en zondag 20 september een coronaproof-evenement: KrancK Canaria. Het evenement staat in het teken van lokale kunst, muziek en workshops. Ook is er een pop-up markt waar je planten, vintage en spulletjes van leveranciers van het Landhuis koopt.

Landhuis in de stad

KrancK Canaria at Landhuis in de Stad

Live kunst, workshops, art gallery, pop-upmarkt met plantjes/potjes/vintagekleding/kaasboer Mortys/k...

Test jouw Tour de France kennis

Start Tour de France in Utrecht 2015
De start van de Tour de France in Utrecht, 2015. Foto: ANP

Fietsfans opgelet! Zondag 20 september kun je bij café Domkop meedoen aan een Tour de France pubquiz. Wat je kunt verwachten? Natuurlijk een hele hoop vragen over de afgelopen Tour. Deelname is €2,50 per persoon en de top drie wint een mooie prijs. Zin om mee te doen? Schrijf je dan in via [email protected]. Let op: wacht niet te lang, want er is beperkt ruimte in het café.


Meer over Café Domkop ontdekken?

Café Domkop cafés

Gesloten12:00 - 19:00

Loeff Berchmakerstraat 34, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Ook leuk:

Nazomeren in Utrecht: 7 x hier in de stad geniet je van het heerlijke weer

Was je je mentaal al aan het voorbereiden op de herfst? Laat die dikke trui nog maar even in de kast...

Muziek, dialogen en nog veel meer: bij cultureel-maatschappelijk podium De Kargadoor is altijd iets te doen

Het is september! Dit is er deze maand te doen in Utrecht

Vakantie vieren in de Domstad: hier kun je overnachten in Utrecht

7 leuke activiteiten in Utrecht om in je eentje te doen

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.