Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op zoek naar tweedehands parels: dit weekend kun je naar een kledingruil in Utrecht

Door Janine Guijt 13 juni 2019

Ruilen is het nieuwe kopen, vinden Laura Suijkerbuijk en Monique Drent van Awearness Kollektif. Daarom organiseren ze kledingswaps, waarbij bezoekers kledingstukken met elkaar ruilen. Vrijdagavond 14 juni kun je naar zo’n kledingswap in Utrecht.

We weten het allemaal: in de kledingindustrie gaat nog een hoop mis, ten koste van mensen en onze planeet. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven die wél goed zijn voor onze aardbol en haar bewoners. Zo tipten we al eens de FRIS-markt en zijn er in Utrecht heel veel toffe winkels waar kleding in de rekken hangt die eerlijk en duurzaam is geproduceerd. Ook Monique en Laura willen laten zien dat het anders kan. Daarom organiseren ze onder de naam Awearness Kollektif op verschillende plekken in Nederland kledingswaps. Door mensen erop te wijzen dat ze hun kleding ook kunnen hergebruiken, hopen de vrouwen dat er minder kleding in kasten blijft liggen, of op de vuilnisbelt belandt.

Swappen maar!

Vrijdagavond 14 juni – morgen dus – organiseert Awearness Kollektif een kledingswap in Utrecht, in het kantoor van uitzendbureau Astare aan de Lange Nieuwstraat. Hoe gaat dat kledingswappen dan precies? Elke swapper mag maximaal acht schone en hele kledingstukken, schoenen of accessoires meenemen uit zijn of haar kledingkast. Deze items lever je dan in bij de sorteerbalie en daar ontvang je punten voor. Afhankelijk van de kwaliteit krijg je hier één, twee, vijf of tien punten voor. Daarna komt het leuke gedeelte van het ruilen: shoppen! Met de punten kan je namelijk gratis shoppen in de swapshop en afrekenen bij de balie. Heb je nog punten over? Dat is geen probleem, want deze kun je bewaren tot de volgende editie.

Foto: Awareness Kollektif
Foto: Awareness Kollektif
Foto: Awareness Kollektif

De toegang is gratis en de swap begint om 19.00 uur. Hier vind je meer informatie.

Lees ook:

vintage tweedehands kleding

7 x duurzame en eerlijke kledingwinkels in Utrecht

We weten het allemaal: in de kledingindustrie gaat nog een hoop mis, ten koste van mensen en onze pl...

Mamma mia! Je kunt dit weekend naar een openluchtbioscoopMeer over Astare ontdekken?

Astare

zakelijke dienstverleners

Vandaag gesloten

Lange Nieuwstraat 10, Utrecht

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.