Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niek (28) is motorfanaat: ‘Ik ga al met mijn vader naar MOTORbeurs Utrecht sinds mijn vijfde’

Aangeboden door Jaarbeurs 10 februari 2020

De eerste keer dat Niek Koelewijn (28) bij zijn vader achterop de motor zat, was hij pas vijf jaar oud. Ritjes maken in het weekend werd vanaf dat moment vaste prik, net als het bezoeken van de jaarlijkse MOTORbeurs Utrecht in de Jaarbeurs. Bij zijn vader achterop zitten hoeft Niek niet meer nu hij een eigen motor heeft, maar MOTORbeurs Utrecht bezoekt hij nog wel trouw. “Ik ben in meer dan twintig jaar tijd hooguit twee of drie keer niet gegaan.”

Zijn vader rijdt al motor zolang Niek zich kan herinneren, en ook Niek zelf is al zijn hele leven verslingerd aan alles wat met motoren te maken heeft. “Als mijn vader vroeger zijn motor ging poetsen in de schuur, wilde ik er altijd bij zijn om te helpen”, vertelt hij lachend. Daarnaast gaat Niek bijna altijd mee wanneer zijn vader met vrienden gaat touren op de motor.

Tekst gaat verder onder de foto

Motorbeurs Niek Koelewijn
Foto: Niek Koelewijn bij zijn vader op de motor

Helemaal het einde

De eerste keer dat Niek met zijn vader mee mocht naar MOTORbeurs Utrecht herinnert hij zich nog goed. “Ik was enorm onder de indruk van de stuntshows bij de steile wand”, vertelt Niek. “Daarbij rijden de motorrijders tegen de wand van een soort ronde ton.” Wat je je daarbij kunt voorstellen, check je hier.

Nog zoiets wat de beurs voor Niek zo leuk maakte: de kans om bekende coureurs te ontmoeten! “Op MOTORbeurs Utrecht kom je weleens coureurs tegen, en als jonge motorsport-fan vond ik dat natuurlijk helemaal het einde. Ik keek daar echt ieder jaar naar uit!”

‘Ik had mijn motor al voordat ik mijn rijbewijs had gehaald’

Dat Niek later zelf zijn motorrijbewijs zou gaan halen, was natuurlijk geen verrassing. Hij kon niet wachten tot het zover was en kocht zijn eerste motor al vóór hij erop mocht rijden. Niek: “Op mijn zeventiende schafte ik mijn eerste motor aan, terwijl je pas je motorrijbewijs kunt halen op je achttiende. Die motor stond dus eerst een half jaar in de schuur. Zodra het kon, ben ik direct overal heen gaan rijden: van plekken in Nederland, tot later ook de Ardennen, Italië en Marokko.”

Tekst gaat verder onder de foto

Niek Koelewijn Motorbeurs
Foto: Niek Koelewijn

Allemaal nieuwe motoren op een rij

MOTORbeurs Utrecht bezoeken is voor Niek een heerlijk dagje uit. “De sfeer is altijd heel goed en er is zoveel te zien! Daarnaast is het geweldig dat iedereen die je tegenkomt dezelfde hobby heeft als jij, of er juist meer over wil weten”, vertelt Niek. Uiteraard is hij er ook dit jaar weer bij. Waar hij het meest naar uitkijkt? “Ik vind de hal waar importeurs staan leuk. Daar zie je heel veel nieuwe modellen bij elkaar.” Een andere highlight volgens Niek: “Het Custom Worxs gedeelte vind ik ook tof. Daar bouwen mensen hun eigen motor!”

Een aanrader voor iedereen: motorfanaat of niet!

Ook als je (nog) niets weet van motoren en geen motorrijder bent, is een bezoek aan MOTORbeurs Utrecht volgens Niek de moeite waard. “Er wordt van alles gedaan voor bezoekers die nog geen kennis van of ervaring met motorrijden hebben. Zo kun je bij try the bike een proefles volgen, heel leuk is dat!”

Ben jij er dit jaar ook bij tijdens MOTORbeurs Utrecht 2020? De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs van 20 tot en met 23 februari. Een dagticket kost €14,- en voor een avondticket (toegang vanaf 16.00 uur) betaal je €11,-. Je tickets kopen doe je hier. Eerst nog even kijken wat er allemaal te beleven is? Bekijk hier alle activiteiten op de beurs.Meer over Jaarbeurs ontdekken?

Jaarbeurs

markten

Gesloten09:00 - 18:00

Jaarbeursplein, Utrecht

Bekijk meer:markten

adv.