Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn onze favoriete plekken voor een zonnige dag in Utrecht

Door Janine Guijt 22 juni 2019

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit mag om toffe plekken in de stad te ontdekken. En ja, daardoor kennen we de stad op ons duimpje én hebben we zo inmiddels een behoorlijke lijst met favoriete adresjes. Gelukkig delen we die maar wat graag met andere Utrechters. Deze keer: onze favoriete, Utrechtse plekken voor op een zonnige dag.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

May-Anne kun je vinden aan ’t water

“In 2016 heb ik een paar maanden in de Spaanse stad Alicante gewoond. Tijdens die periode was ik gemiddeld zo’n vier tot vijf keer per week aan het strand te vinden. Ook hier zou ik iedere zonnige dag het liefst aan de kust doorbrengen. Nu hebben we in Utrecht veel, maar helaas niet de zee. Heel blij was ik dan ook toen ik een poos geleden Down Under ontdekte: een klein maar fijn strandje in Nieuwegein. Het is weliswaar niet de Spaanse costa, maar zodra je in het warme zand ligt en de zon op je huid voelt branden, ben je dat al snel vergeten.”


Meer over Down Under ontdekken?

Down Under restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 22:00

Ravensewetering 1, Nieuwegein

Bekijk meer:restaurants en horeca

Anne-Meike gaat met haar neefjes naar de speeltuin

“Als de zon schijnt en ik spreek af met mijn zus en haar twee zoontjes, dan doen we dat vaak bij moestuin Maarschalkerweerd. Je vindt deze toffe plek vlak achter het stadion. Je kunt er koffie drinken en lunchen en in het winkeltje koop je vers brood, groente en fruit van eigen grond. Het terras is eigenlijk een groot grasveld met picknicktafels tussen de bomen. Mijn neefjes kunnen er heerlijk spelen: er zijn skelters en steps, er is een grote waterpomp en een zandbak. Dus dat is schoenen uit en gaan met die banaan!”


Meer over Moestuin Maarschalkerweerd ontdekken?

Moestuin Maarschalkerweerd lunch

Gesloten10:00 - 17:00

Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht

Bekijk meer:lunch

Janine gaat fietsen (dan maar een oma)

View this post on Instagram

Thanks to my Instagram husband @mayanneoltmans

A post shared by Janine (@janine.aline) on

“Vrienden maken vaak grapjes over mijn innerlijke leeftijd, die ligt namelijk ergens rond de 72. Op heel veel vlakken ben ik een echte granny. Zo komt mijn inner oma ook altijd tevoorschijn op zonnige dagen, want dan wil ik namelijk het allerliefst een dagje fietsen. Als het even kan in een landelijke omgeving. Wat mij betreft is Amelisweerd daar perfect voor. Je kunt gewoon lukraak gaan fietsen, dan kom je geheid mooie plekjes tegen, maar ik kan je in het bijzonder deze supermooie knooppuntroute aanbevelen. Die voert je langs geweldige stukjes groen én begint en eindigt bij Theehuis Rhijnauwen. En geloof me, na de fietsroute gaan een pannenkoek en een biertje er wel in.”


Meer over Theehuis Rhijnauwen ontdekken?

Theehuis Rhijnauwen restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 21:30

Rhijnauwenselaan 16, Bunnik

Bekijk meer:restaurants en horeca

Nog meer favoriete plekken

Dit zijn onze favoriete adresjes voor een betaalbare maaltijd in Utrecht

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit m...

Dit zijn de favoriete Utrechtse kledingwinkels van indebuurt-redacteuren

Dit zijn de favoriete Utrechtse dateplekken van indebuurt-redacteuren

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.