Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn onze favoriete adresjes voor een betaalbare maaltijd in Utrecht

Door Janine Guijt 18 mei 2019

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit mag om toffe plekken in de stad te ontdekken. En ja, daardoor kennen we de stad op ons duimpje én hebben we zo inmiddels een behoorlijke lijst met favoriete adresjes. Gelukkig delen we die maar wat graag met andere Utrechters. Deze keer: onze favoriete restaurants voor een betaalbare maaltijd.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Anne-Meike startte een zoektocht naar de lekkerste Thai van Utrecht

saowapa
Foto: Facebook Saowapa

“Een aantal jaar terug heb ik een reis gemaakt door Thailand. Ik heb daar ongelofelijk lekker gegeten: papayasalade, massaman curry en natuurlijk pad thai. Terug van mijn reis ben ik in Utrecht een zoektocht gestart naar goed Thais eten. Toen ik de pad thai van Saowapa probeerde, had ik voor het eerst zoiets van: ja! Dít smaakt naar Thailand. De gerechten op de menukaart wisselen regelmatig en je betaalt er tussen de €10,- en €14,- voor. Een prima prijs als je het mij vraagt, want je krijgt zóveel dat je er vaak twee keer van kunt eten. En het is gewoon ongelofelijk lekker!”


Meer over Saowapa Bemuurde Weerd ontdekken?

Saowapa Bemuurde Weerd restaurants en horeca

Bemuurde Weerd OZ 45, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Je vindt Janine regelmatig bij Ān Ān

“Van die momenten dat je wél buiten de deur wilt eten, maar niet uitgebreid wilt tafelen met een fikse rekening achteraf. Die komen bij mij zo’n beetje elke week voor. Voorheen eindigde ik dan vaak in een pizzeria of pastabar, maar tegenwoordig vind je me op dat soort dagen bij An An aan de Voorstraat. Je eet er kleine streetfoodgerechten uit de mijn favoriete keuken: de Aziatische. De kaart is enorm uitgebreid en de prijzen zijn er heel vriendelijk. Voor €4,- heb je al een gerechtje. Tip: sla zeker de dumplings niet over, het zijn de lekkerste uit Utrecht.”


Meer over Ān Ān Streetfood ontdekken?

Ān Ān Streetfood restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:30

Voorstraat 23, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

May-Anne gaat voor dim sum

dimsum
Foto: Unsplash

“Het mag duidelijk zijn; op de indebuurt-redactie zijn we allemaal dol op Aziatisch eten. Ik zelf eet het liefst dim sum, oftewel Chinese dumplings. De lekkerste dim sum in Utrecht vind je wat mij betreft bij Dim Sum Bar Pacifica. Van gestoomde pasteitjes tot fluweelzachte mini-broodjes; alle hapjes op het menu zijn hier even smakelijk! Voor een portie dim sum betaal je hier tussen de €3,- en €5,- en dat is echt een prima prijs. Als je samen met anderen komt eten, is het leuk om allerlei verschillende soorten dim sum te bestellen en van alles wat te proeven. En mocht je geen fan zijn van kleine hapjes, dan kun je hier ook grotere gerechten bestellen. In dat geval raad ik je aan om te kiezen voor één van de bamisoepen. Echt, ik word al hongerig als ik eraan denk!”


Meer over Dim Sum Bar Pacifica ontdekken?

Dim Sum Bar Pacifica restaurants en horeca

Geopend12:00 - 21:30

St. Jacobstraat 323, Utrecht

Bekijk meer:restaurants en horeca

Nog meer tips van indebuurt-redacteuren

Date

Dit zijn de favoriete Utrechtse dateplekken van indebuurt-redacteuren

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit m...

Dit zijn de favoriete Utrechtse borrelplekken van indebuurt-redacteuren

Dit zijn de favoriete Utrechtse koffietentjes van indebuurt-redacteuren

Dit zijn de favoriete restaurants van indebuurt-redacteuren

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.