Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn onze favoriete Utrechtse winkelstraten

Door Janine Guijt 20 juli 2019

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit mag om toffe plekken in de stad te ontdekken. En ja, daardoor kennen we de stad op ons duimpje én hebben we zo inmiddels een behoorlijke lijst met favoriete adresjes. Gelukkig delen we die maar wat graag met andere Utrechters. Deze keer: onze favoriete winkelstraten in Utrecht.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Janine struint graag door de Zadelstraat

domtoren utrecht zadelstraat
Foto: ANP

“Stel, ik zou mijn hele leven nog in één Utrechtse straat mogen komen, dan zou ik zonder twijfel voor de Zadelstraat kiezen. Wat mij betreft is het één van de mooiste straten van Utrecht. Elke keer dat ik er ben, móet ik gewoon een foto van het uitzicht op de Dom maken. Ik vind het tof dat er in deze straat vrijwel alleen maar kleine ondernemers zitten. De Zadelstraat heeft alles wat ik nodig heb: een vintage winkel, mijn lievelingskoffiezaak (Rabarber!) en Nukuhiva, voor mooie en duurzame kledingstukken. Zelfs voor mijn guilty pleasure (cupcakes) kan ik er terecht.”

zadelstraat

Dit zijn de leukste restaurants en winkels in de Zadelstraat

Wist je dat de Zadelstraat de oudste bestrate winkelstraat in Utrecht is? Ook vandaag de dag is dit ...

Anne-Meike is dol op het Maliekwartier

“Ik woon in Utrecht Oost, dus voor mij zijn de Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat om de hoek. En dat is superfijn, want er zitten ongelofelijk veel leuke adresjes in deze straten! Voor koffie met wat lekkers ga ik graag naar HOOI of Broodnodig. Winkelen doe ik bij ZinIn en Col’ers. En dan zijn er nog heel veel fijne delicatessenzaken voor noten, kaas en andere lekkere dingen. Ik vind Doe Het Zelf zaak Langerak ook fantastisch. Ze hebben er echt álles wat je maar kunt bedenken, van gereedschap tot lampen en schoonmaakspullen.”

May-Anne gaat graag shoppen aan de Lijnmarkt

“Als ik ga shoppen, breng ik standaard een bezoekje aan de Lijnmarkt. De gezellige straat is met name een goede bestemming wanneer je op zoek bent naar een origineel cadeau. Ik ben groot fan van It’s a Present! waar ze grappige hebbedingen en superleuke kaarten verkopen. Nog twee zaken waar ik altijd slaag, zijn WAAR en van-alles-en-nog-wat-boetiek Meesie. Als ik na zo’n shopping spree zin heb om even te relaxen, strijk ik neer bij Bond en Smolders voor koffie met gebak.”

8 x de leukste zaken aan de Utrechtse Lijnmarkt

Wij vinden het een van de gezelligste winkelstraten van Utrecht: de Lijnmarkt. In deze Utrechtse str...

Nog meer favorieten in Utrecht

koffie

Dit zijn onze favoriete adresjes voor de ultieme zondag in Utrecht

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit m...

Dit zijn onze favoriete flexwerkplekken in Utrecht

Dit zijn onze favoriete plekken voor een zonnige dag in Utrecht

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.