Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook tijdens de lockdown is van alles mogelijk met een abonnement van de Bibliotheek Utrecht (en het is meer dan je denkt!)

Aangeboden door De Bibliotheek Utrecht 17 december 2020

Dat je met een bibliotheekabonnement boeken en e-books kunt lenen, was je waarschijnlijk al wel bekend. Maar wist je dat een lidmaatschap van de Bibliotheek Utrecht – óók in lockdowntijd! – nog veel meer toffe voordelen met zich meebrengt?! Wij zetten ze voor je op een rij. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Een jaar lang lezen voor héél weinig geld

bibliotheek Utrecht
Foto: Bibliotheek Utrecht

 Ben je een echte boekenwurm en let je tegelijkertijd graag op de kleintjes? Dan is een biebabonnement voor jou ideaal. Als je lid wordt, krijg je namelijk heel veel voor weinig. Voor de prijs van ongeveer drie boeken kun je een jaar lang boeken en dvd’s lenen! Een standaard jaarabonnement kost bij de bieb slechts € 56,-. Tot en met eind januari heeft de bieb bovendien een mooie aanbieding: een jaarabonnement afsluiten kost nu maar € 30,-! Lid worden? Dat kan online, je kunt dan meteen reserveren en lenen! Check dan deze pagina. 

Online lezen en luisteren

e-reader
Foto: Unplash.com

Ook tijdens de lockdown kun je online lezen en luisteren. De online bieb biedt keuze uit meer dan 32.000 e-books en 4.300 luisterboeken! Gewoon online vanuit je huis. Check deze pagina.

Wil je weten hoe het werkt? Kijk dan op deze pagina.

Toegang tot een enorme collectie boeken en films

bibliotheek Utrecht
Foto: Bibliotheek Utrecht

Of je nu verslingerd bent aan ijzingwekkende thrillers of je liever verliest in meeslepende romans: de collectie van de Bibliotheek Utrecht is zó groot dat er voor iedere lezer wat wils is. En als lid kun je een jaar lang onbeperkt boeken, e-books en films lenen (met een maximum van tien per keer en in coronatijd zelfs twintig per keer)! De bieb biedt keuze uit honderdduizenden boeken. De volledige boekencollectie bekijk je hier en de filmcollectie staat op deze pagina.

Reserveer via de Afhaalbieb wat jíj graag wilt lezen of zien. Je krijgt een mailtje als het voor je klaarstaat. Haal het af in de bieb, ook nu tijdens de lockdown. Meer informatie check je hier.

Voor de muziekliefhebbers

Koptelefoon
Foto: Pexels.com

Naast boekenwurmen zitten ook muziekliefhebbers goed bij de Bibliotheek Utrecht! Word je lid, dan krijg je namelijk toegang tot de hele collectie van Muziekweb.nl, bestaande uit cd’s, muziekdvd’s en vinyl. Je hebt keuze uit ruim 500.000 cd’s, 30.000 dvd’s en 300.000 stuks vinyl. Als lid van de Bibliotheek Utrecht krijg je 50 procent korting op het lenen van muziekcd’s bij Muziekweb. Reserveer online wat jij graag wilt luisteren. Je krijgt een mailtje als het voor je klaarstaat. Haal het af in de bieb, ook nu tijdens de lockdown.

Toegang tot online kranten en tijdschriften van over de hele wereld

Foto: Pexels.com

Met een biebpas krijg je ook toegang tot de Online Kennisbank, waar je verschillende handige apps  en sites vindt. Denk bijvoorbeeld aan PressReader, waarmee je kranten en tijdschriften leest van over de hele wereld. Grote kans dat de krant of het tijdschrift dat je zoekt ertussen zit; de collectie bevat namelijk ruim 7.000 kranten uit 120 landen! In de gloednieuwe app TijdschriftenBieb vind je bovendien tijdschriften van Nederlandse bodem, van Autoweek tot Yoga!

Daarnaast kun je via de Online Kennisbank op theorie.nl gratis oefenen voor je theorie-examen. Voor scholieren en studenten is er Literom: een geweldige kennisbank met artikelen en recensies over Nederlandstalige literatuur vanaf 1900. Handig! Meer informatie vind je op de website van de bieb.

‘Doe mij zo’n abonnement van de bieb!’

Foto: indebuurt Utrecht

Denk jij na het lezen van dit artikel: hé, zo’n abonnement van de bieb lijkt me wel wat?! Hup, afsluiten dat lidmaatschap!  Tot en met eind januari krijg je korting: een jaarabonnement kost dan slechts € 30,- in plaats van € 56,-!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bibliotheek Utrecht. Meer over De Bibliotheek Utrecht ontdekken?

De Bibliotheek Utrecht bibliotheken

Geopend10:00 - 21:00

Neude 11, Utrecht

Bekijk meer:bibliotheken
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.