Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete Utrechtse adresjes van Bonnie: ‘Mijn favoriete koffiezaak is nog redelijk onontdekt’

Door Bonnie Dekkers 27 juni 2020

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste plekken. En dat de Domstad heel wat leuke plekjes heeft weet indebuurt-redacteur Bonnie, als geen ander. Vandaag tipt de Utrechtse vijf Utrechtse spots waar ze graag komt.

Wil jij ook graag jouw favoriete adresjes delen met onze lezers? Mail dan naar [email protected].

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: Bonnie (30)

Foto: indebuurt Utrecht

“In 2012 verhuisde ik voor mijn studie naar Utrecht. Op dag één werd ik verliefd op deze stad en dat gevoel is nooit weggegaan. Ik ben dus niet van plan anytime soon uit Utrecht te vertrekken, helemaal niet nu mijn vriend binnenkort van Veenendaal naar Utrecht verhuist. Het meest fijne aan Utrecht? Je hoeft je hier nooit te vervelen: er is ontelbaar veel goede horeca, onze singel is de allermooiste van het land, alles is op fietsafstand en ik ben dol op de natuur om de stad heen. Het enige wat ik soms mis is het strand, maar dat maken de stadsstranden ruimschoots goed.”

Koffie en taart van Café Elize

Foto: Café Elize

“Sta je op de Mariaplaats, dan voelt het een beetje alsof je in Frankrijk bent en laat dat nou net mijn lievelingsland zijn. De grote bomen die het plein overschaduwen, de gezellige terrassen: het doet ietwat buitenlands aan. Mijn weekend begin ik het liefst op het terras van Café Elize, voor mijn gevoel een redelijk onontdekt plekje. Het is een knus tentje, perfect voor een cappuccino met havermelk en taart of een huisgemaakt sapje met tosti.”


Meer over Elize, ontbijt, lunch en borrel ontdekken?

Elize, ontbijt, lunch en borrel ontbijtrestaurants

Gesloten08:00 - 18:00

Mariaplaats 44, Utrecht

Bekijk meer:ontbijtrestaurants

Wandelen in de Ruigenhoekse Polder

Foto: indebuurt Utrecht

“Hoe fijn het wonen in de grote stad ook is (ik bedoel: je kunt hier om drie uur ’s nachts nog pizza bestellen), af en toe snak ik naar rust en ruimte. Na een drukke dag of week trek ik graag de Ruigenhoekse Polder in. Het is een ontzettend uitgestrekt gebied dat zich het beste laat omschrijven als weiland meets bos. Pluspunt: je kunt hier op het gras een kleed neerleggen en op warme dagen een plonsje wagen in het water.”

Filmpje pakken bij het Filmcafé

“Zin in een film op een unieke locatie? Dan moet je bij het Filmcafé zijn. Er worden arthouse-films gedraaid, maar ook klassiekers en de nieuwste hits. Zittend in een grote fauteuil die van mijn opa had kunnen zijn, keek ik hier A Star Is Born en Ladybird. Op dit moment vertonen ze de films buiten, hoe chill is dat? Deze plek is overigens ontzettend veelzijdig: zo worden er regelmatig themaquizzen, feestjes en kledingruildagen georganiseerd. Na de film nog even blijven plakken? Dan kun je goed vertoeven bij Brouwerij Oproer die ernaast zit. Er hangt hier een fijne, ongedwongen sfeer.”


Meer over Filmcafé ontdekken?

Filmcafé bioscopen

CAB-Rondom 90A, Utrecht

Bekijk meer:bioscopen

Favoriete Utrechtse straat: Twijnstraat

“De Twijnstraat is een plek waar je de hele dag kunt doorbrengen. Je kunt er uitgebreid brunchen of lunchen, urenlang winkelen, een speciaalbiertje of koud wijntje drinken, een film pakken en vervolgens lekker uit eten. Zelf kom ik graag bij Thing I Like Things I Love, It all starts with a postcard, De Bierverteller, KEEK en Café Lijn4. Zin in een avondwandeling? Vanaf hier loop je richting twee Utrechtse plekken die ik prachtig vind: de singel en de Ooster/Westerkade.”

Biertjes van de Kromme Haring

De Kromme Haring

“Vorig jaar gingen we met indebuurt op zoek naar de leukste barvrouwen en -mannen van Utrecht. De tien met de meeste stemmen werden genomineerd voor een indebuurt-award en stagiair Pauline en ik gingen bij hen op bezoek voor een interview. Ik maakte toen kennis met barman Thomas van de Kromme Haring. Dat was niet alleen een bijzonder gesprek, ook kreeg ik een rondleiding door de brouwerij en twee biertjes mee naar huis. De bieren hier smaken verrassend lekker en hebben ook nog eens een grappige naam en etiket. Het zal je vast niet verbazen als ik je vertel dat ik tijdens de coronacrisis meerdere bierpakketten bestelde (niet allemaal voor mijzelf hoor…).”


Meer over De Kromme Haring ontdekken?

De Kromme Haring cafés

Geopend16:00 - 23:45

Europalaan 2c, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Lees ook:

May-Anne

De favoriete Utrechtse adresjes van May-Anne: ‘Mijn tip voor een eerste date? Orloff aan de Kade!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerleukste p...

#supportyourlocals: de favoriete Utrechtse boekhandels van de indebuurt redactie

Tijd voor ijs: 4 x de favoriete ijssalons volgens de indebuurt redactie

Dit zijn onze favoriete adresjes voor de ultieme zaterdagavond in Utrecht

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.