Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe week, nieuwe plannen! 5 x leuke dingen doen in Utrecht

Door Fleur Dassen 30 november 2020

Natuurlijk kijk je nu al reikhalzend uit naar het weekend, want dan kun je er weer op uit om allerlei leuke dingen te ondernemen in ons stadsie. Maar wist je dat er doordeweeks ook van alles te beleven is in Utrecht? Wij zetten vijf tips voor komende week op een rijtje.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Tentoonstelling ‘mag ik binnenkomen?’

Donderdag om 11.00 uur gaat de deur weer OPEN!

We zijn blij je weer te mogen ontvangen voor een bezoek aan de…

Geplaatst door Nederlands Volksbuurtmuseum op Woensdag 18 november 2020

 

In het Volksbuurtmuseum aan de Waterstraat 27 in Utrecht is een tentoonstelling te zien over de levens van een aantal bijzondere inwoners uit Rivierenwijk. ‘Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar hun verhalen zijn herkenbaar en bieden reflectie op ons eigen leven.’ De tentoonstelling is gemaakt door fotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Janssen. Een kaartje voor volwassenen kost € 6,-


Meer over Nederlands Volksbuurtmuseum ontdekken?

Nederlands Volksbuurtmuseum bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 17:00

Waterstraat 27 - 29, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

UtrechtDownUnder actuele kunst in de oude bieb

Het nu leegstaande pand van de bibliotheek aan de Oudegracht, waarin tot voor kort ook boekhandel Broese was ondergebracht. © AD

In de oude bibliotheek kun je de komende tijd kunst bewonderen. In het historische gebouw van 5000 vierkante meter staan kunstobjecten van 70 beeldend kunstenaars. Dit is de vierde editie en zelfs het Centraal Museum presenteert een aantal werken. De tentoonstelling is tot 21 december open. Een kaartje kost € 8,-.

Oproerkraaiers – met Sunny Bergman

Geplaatst door TivoliVredenburg op Vrijdag 13 november 2020

 

Waarom worden activisten in eerste instantie vaak gezien als oproerkraaiers, terwijl hun ideeën jaren later als volstrekt normaal worden gezien? Dat onderzoekt Sunny Bergman in haar nieuwe documentaire. Er zijn tickets beschikbaar voor de livestream, maar ook voor in de zaal van TivoliVredenburg. De livestream kost € 5,- en een kaartje voor de zaal kost € 12,50.


Meer over TivoliVredenburg ontdekken?

TivoliVredenburg poppodia

Vandaag gesloten

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

Schrijf een kaart voor de kerstkaartenactie van indebuurt

Vorig jaar hebben veel indebuurt-teams zelf mogen ervaren hoe blij alle ouderen waren met de kerstkaarten en hartverwarmende berichtjes. Hoe leuk zou het zijn als ouderen in Utrecht ook dit jaar mooie kerstkaarten krijgen voor de feestdagen? Daar gaan wij wat aan doen. Net voor kerst gaat indebuurt de bewoners van Careyn Swellengrebel in Utrecht verrassen met een grote stapel kerstwensen.

Natuurlijk gaan wij als redactie zelf ook aan de slag, het zou superleuk zijn als jullie met ons meedoen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus een of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar indebuurt. Doe dat vóór zondag 13 december. Het team van indebuurt zorgt ervoor dat de kaarten bij Careyn Swellengrebel terechtkomen. Wij doen dit jaar coronaproof verslag en komen niet fysiek met de ouderen in contact. Klik hier voor meer informatie over de kerstkaartenactie.

Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz

Geplaatst door Upbeatles op Maandag 23 november 2020

Upbeatles organiseert komende woensdag 2 december de 67e editie van de Upbeatles Op Je Scherm Pubquiz. De quiz begint om 20:00 uur, maar de eerste vragen komen pas een half uurtje later. Je kunt je als individu, maar ook als groep opgeven. Het is gratis, maar als je je dank wilt laten blijken dan kun je hier doneren. Alle informatie over de quiz staat hier.

Lees meer:

Herkenbaar: dit bestellen Utrechters het meest bij McDonald’s

We weten niet hoe het met jou zit, maar je kunt ons midden in de nacht wakker maken voor McDonald’s....

Gezocht: bijzondere verhalen van Utrechters die de liefde vonden in coronatijd

Utrechtse brouwerij Maximus opent mini-pretpark: ‘Voor een glimlach in coronatijd’

Dit is waarom er een etalage midden op het Jaarbeursplein staat

Deze trends zie je straks in elke Utrechtse slaapkamer

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.