Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x tips om het weekend in Utrecht rondom je huis door te brengen

Door Bonnie Dekkers 27 maart 2020

Het is voor veel Utrechters de tweede week dat ze extra veel tijd thuis doorbrengen. Nu is het weekend, tijd om van die bureaustoel of bank af te komen en dat te vieren. Normaal delen we altijd tips voor een geslaagd weekend buitenshuis, maar de komende tijd doen we dit even anders. We blijven dichtbij, in en om het huis. Net zo leuk!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Tivoli livestreams

tivolivredenburg-utrecht

Het is stil in TivoliVredenburg. Om ‘deze concertloze dagen wat aangenamer te maken en de verveling te bestrijden’ gaat de evenementenlocatie dagelijks om 20.00 uur live op Facebook. “We duiken hiervoor in ons archief en proberen waar mogelijk aan te haken op onze oorspronkelijke programmering,” laat TivoliVredenburg weten. Bekijk hier het hele weekendprogramma.

Round the (C)lock

The Fresh Prince Of Bel Air Reaction GIF - Find & Share on GIPHY

Waar je voorheen op vrijdag of zaterdag uitging, is dat nu natuurlijk even niet mogelijk. Maar, wat nou als je thuis een feestje kan bouwen? Olivier en Marleen, twee studenten van de Hogeschool Utrecht, organiseren zaterdag 28 maart een twaalf uur durende tech, techhouse, funky livestream! Vanaf 14.00 uur treden er diverse dj’s op uit Utrecht en omgeving, dat wordt dus dansen totdat je erbij neervalt. De link naar de livestream vind je zaterdag hier.

Ontdek nieuwe recepten

View this post on Instagram

Chef Titi is thuis aan de slag gegaan met ons Blauw kookboek! Zij laat de komende tijd zien hoe jij onze verrukkelijke gerechten zelf thuis kunt klaarmaken. Heb je vragen aan chef Titi? Stel ze onder deze post! Vandaag uit het Blauw kookboek: Pangsit Goreng. Oftewel gefrituurde pangsit. Dit heb je nodig: – 1 knoflookteentje – 3 cm gember – 3 lente-uitjes – 300 gr rundergehakt – 1 el sambal ulek – 1 tl djinten (gemalen komijn) – 1 tl ketumbar (gemalen koriander) – 0,5 tl zout – 0,5 tl peper – 1 pakje pangsitvellen of wontonvellen voor de frituur, van ongeveer 10 bij 10 cm – 1 losgeklopt ei Als je geen rundergehakt in huis hebt, kun je ook varkensgehakt of kipgehakt gebruiken. Ook de sambal ulek kun je vervangen door een sambal naar keuze. Als je toch sambal ulek gebruikt, proef dan eerst voordat je zout toevoegt, want sambal ulek is erg zout van zichzelf. Tips van de chef: 1. Voeg bij gebruik van rundergehakt een eetlepel maizena toe om het gebrek aan vet te compenseren; 2. Vervang het ei door een mix van bloem en water, het ei maakt de olie snel vies; 3. Heb je vulling over? Dat kun je makkelijk in de vriezer bewaren voor een volgende keer. Leren hoe je pangsit moet vouwen? Chef Titi laat het je zien in ons verhaal! Onze Blauw recepten in huis halen? Bestel het enig echte Blauw kookboek! Link in bio. ❤ #indonesian #pangsit #goreng #homecooking #cheflife #blauw #kookboek #foodies

A post shared by Restaurant Blauw (@restaurantblauw) on

Koken, wij van de redactie zijn er dol op. Ben jij een Jamie of Nigella in spé of wil je wat meer kunnen dan alleen een ei bakken? Nu we even een tijdje niet uit eten kunnen, deelt een aantal Utrechtse restaurants lekkere recepten via Instagram om thuis uit te proberen. Zo creëer je thuis toch een beetje dat restaurantgevoel. Check bijvoorbeeld restaurant Blauw, maar ook Bistro Madeleine en The Greenhouse.

De thuisvermaaklijst

Nu je toch thuis zit, kun je er beter maar wat van maken. Met de thuisvermaaklijst helpen we je een handje. Zie het als een bucketlist, maar dan de huis-tuin-en-keuken-variant. Wat zou je de komende weken in huis willen doen? Schrijf het op de thuisvermaaklijst van indebuurt. Denk aan praktische zaken als:

  • De zolder opruimen
  • Tuin zomerklaar maken
  • Auto wassen

Niet echt de spannendste klusjes hè? Er zijn ook genoeg leuke doelen te bedenken waar je echt naar gaat uitkijken zodra je ze opschrijft:

  • Thuis dineren met eten van je favoriete restaurant uit Utrecht die thuisbezorgen
  • Films kijken die in Utrecht zijn opgenomen
  • Karaokeavond op liedjes van Utrechtse artiesten
  • Meedoen aan online pubquiz van een kroeg uit Utrecht

Laat je creativiteit de vrije loop!

Sporten

Aktiesport Utrecht

Veel sportievelingen zullen balen, want ook de sportscholen zitten vanwege het coronavirus op slot. Wie dacht de komende tijd even niks te hoeven doen, heeft het mis: in Utrecht is er een aantal sportscholen die van de nood een deugt maakt en online sportlessen aanbiedt:

Getipt: deze sportscholen bieden work-outs voor thuis aan

Veel sportievelingen zullen balen, want ook de sportscholen zitten vanwege het coronavirus op slot. ...

Lees ook:

Afvalinzameling en corona in Utrecht: dit moet je weten

Overal gelden verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus. Dat heeft ook gevolgen voor de inzame...

Fijne Utrechtse aanbiedingen waarvoor je nu niet de deur uit hoeft

5 x deze dingen doet elke Utrechter op dit moment

Zo ziet de Utrechtse binnenstad er nu uit tijdens de ochtendspits

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.