Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen carnaval in Utrecht: in deze steden kun je wél terecht

Door Carin van der Meij 18 februari 2020

In Utrecht kom je dit weekend geen hossende carnavalsvierders tegen, maar dat betekent niet dat je thuis hoeft te blijven. In veel andere ‘indebuurt-steden‘ zijn genoeg plekken waar carnaval wél gevierd wordt. Enne, hebben wij even geluk dat we in het midden van het land wonen, want deze steden liggen op maximaal een uurtje rijden of treinen van Utrecht vandaan. 

Arnhem

In Arnhem is carnaval niet zo groot als in het zuiden, maar het wordt wel degelijk gevierd met onder andere een carnavalsoptocht. Zondag 23 februari is de 44e editie. De optocht gaat recht door de Arnhemse binnenstad. Check hier alle details.

Dordrecht

Carnaval in Dordrecht wordt klein gevierd. Op zaterdag 22 februari is er een optocht en zijn er wat carnavalsfeestjes. Wil je feest vieren met de Schapenkoppen? Bekijk hier de planning van carnaval in Dordrecht.

Deventer

Het carnavalsfeest wordt op vrijdag 21 februari officieel geopend bij het stadhuis. De dagen daarop kun je lekker hossen in de stad. Check hier alle activiteiten.

Den Bosch

Het is algemeen bekend: in Den Bosch weten ze wel hoe je carnaval moet vieren. Alleen, waar is dat feestje? Lees hier alle informatie over carnaval in Den Bosch.

Delft

Een goed carnavalsfeestje is maar 58 minuten rijden bij ons vandaan. In Delft vieren ze tussen zaterdag 22 en dinsdag 25 februari feest. Dit wil je weten over carnaval 2020 in Delft, oftewel: Kabbelgat.

Breda

Wil je tussen de Kielegatters carnaval vieren? Trek dan je beste pakkie maar aan, want in Breda maken ze er echt werk van. Van de route van de Grote Optocht tot het motto van ’t Kielegat: hier vind je alle informatie over carnaval in Breda.

Eindhoven

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari heeft Eindhoven een andere naam: Lampegat. Dan zijn de straten bezaaid met confetti en feestende mensen. Zie jij dit enorme carnavalsfeest wel zitten? Bekijk hier hoe je je voorbereidt op carnaval in Eindhoven.

Nijmegen

Wil je je dansmoves in alle vrijheid laten zien? Dan ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Hier wordt wel degelijk carnaval gevierd, maar is het niet zo druk als in Breda en Den Bosch. Op de Grote Markt staat een tent waar veel verkleed publiek op afkomt en zondag is er een optocht. Nieuwsgierig? Lees hier meer details.

Tilburg 

Tilburg is de ideale plek om lekker mee te zingen op carnavalskrakers. Vijf dagen lang is de stad in de ban van carnaval en jij kunt er onderdeel van uitmaken. Bekijk hier alle informatie over carnaval in Tilburg.

Alle carnavalsoptochten in kaart

De feestjes met carnaval zijn natuurlijk onvergetelijk, tenzij je net een borrel teveel op hebt. Maar de carnavalsoptochten zijn toch wel het hoogtepunt. De keuze is reuze: in Nederland zijn er bijna negenhonderd optochten met carnaval. Op onderstaande kaart bekijk je carnavalsoptochten in de omgeving van Utrecht en in de rest van het land:

Lees ook:

carnaval-utrecht-1

Utrechtse mysteries: welke naam krijgt Utrecht tijdens carnaval?

Carnaval leeft vooral onder de rivieren en in Utrecht krijg je er maar weinig van mee. Tenzij je op ...

Meer over

Doen

adv.