Fijne hotspot met historisch tintje: Bistro Karel 5

Aangeboden door Bistro Karel 5 8 september 2017

Vorige maand vertelden we je waarom ‘een avondje op het terras van Restaurant Karel 5‘ absoluut op je Utrechtse bucketlist thuishoort. Maar er zijn nog veel meer redenen om een kijkje te nemen achter de muur van Grand Hotel Karel V op de Springweg. Een daarvan is Bistro Karel 5: het iets toegankelijkere zusje van het restaurant. Hier geniet je van heerlijke gerechten in de ruime appel- en perenboomgaard of bij de open haard in de gezellige bar en lounge. 

Tip: loop een keer dóór de poort in de Springweg waar je waarschijnlijk al honderd keer langs bent gelopen. Als je dat doet, sta je namelijk plotseling op een prachtige binnenplaats met veel groen, een gezellig terras en natuurlijk het prachtige gebouw van Grand Hotel Karel V (een voormalig klooster uit 1348 en later een militair hospitaal). Je dineert hier tussen de perenbomen of komt er tussen het winkelen door tot rust met een cappuccino.

De bruine beer van Karel V

Ook met minder mooi weer is Bistro Karel 5 absoluut een bezoekje waard. Kom lunchen of dineren rond de open kloosterkeuken of geniet van een gezellige borrel bij de open haard in de bar en lounge. Je kunt het je misschien nauwelijks voorstellen, maar op laatst genoemde plek bevond zich vroeger een letterlijke beerput: de middeleeuwse versie van een toilet, dus. Het gerucht gaat dat zelfs Karel de Vijfde hier zijn eh… bruine beer heeft verzopen, als je begrijpt wat we bedoelen. De trap onder de glasplaat in de kloosterkeuken leidt trouwens naar de kelder, die in het verleden onder meer gebruikt werd om kleding te wassen en gewonden te verzorgen.

Bistro Karel 5 UtrechtVan schol tot gezouten karamel ijs

Wat je van de dinerkaart kunt verwachten? Klassieke gerechten in een creatief jasje. En – ook heel fijn – bourgondische porties. Wat dacht je van een burrata met aardbei en tomaten-ijs als voorgerecht? Om vervolgens te genieten van schol met onder andere citroen, bloemkool en amandel en af te sluiten met pure chocolademousse inclusief gezouten karamel ijs. Elke zondag vind je bovendien een heerlijke tournedos rossini op het menu: ossenhaas met foie gras, truffel en Madeira jus. Yum!

Karel 5 UtrechtIedereen is welkom

Een bezoeker van Bistro Karel 5 verwoordde het treffend op reissite Tripadvisor: ‘Geheel nog in oude stijl en je hebt er geen idee van dat je in het centrum van Utrecht zit. Supervriendelijk personeel. Echt gastvrij. Een echte aanrader is dineren in deze bistro. Open keuken en wat een verrassende smaaksensatie weet de kok te presenteren.’

Ook benieuwd? Of je nu met je vriendengroep komt borrelen, een zakenlunch hebt of een familiediner organiseert: iedereen is welkom bij Karel 5. Hier reserveer je direct een tafel.

Bistro Karel 5 hotels

Nu gesloten08:30 - 22:00

Geertebolwerk 1, Utrecht

Bekijk meer:hotels

adv.