Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn: hier wordt je peuter voorbereid op de basisschool

Aangeboden door Spelenderwijs Utrecht 11 februari 2019

De overstap naar de basisschool is voor sommige peuters best groot. Om de verandering wat makkelijker te maken, biedt Spelenderwijs Utrecht de mogelijkheid om peuters op een speelse manier voor te bereiden op de basisschool. Dit is hoe het werkt. 

Spelenderwijs vind je op meer dan zestig locaties in Utrecht. Op al die locaties wordt je kind uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. Dat kan gaan om taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van bijvoorbeeld sociale vaardigheden. Alles wat je peuter bij Spelenderwijs doet, draagt bij aan een soepele start op de basisschool.

Goed voorbereid naar de basisschool 

Je brengt je peuter twee of vier dagdelen per week naar één van de locaties bij jou in de buurt. Tijdens de inloop mag je als ouder nog even samen een boekje lezen of puzzel leggen. Daarna gaat je peuter zelf op onderzoek uit. In de verschillende speelhoeken is van alles te ontdekken én te leren. Gewoon, door lekker te spelen met andere kinderen.

In de ‘huishoek’ vind je een winkeltje, keuken, poppen en verkleedkleding en wordt door rollenspellen de fantasie geprikkeld. In de bouwhoek wordt gewerkt aan inzicht, motoriek en rekenvaardigheden. Duplo, blokken en Kapla helpen daarbij. In de (voor)leeshoek staan taal- en spraakontwikkeling voorop. En voor de jonge Picasso’s is er zelfs een ‘atelier’ om de creativiteit te stimuleren. Hoe leuk (en leerzaam) is dat!

Tekst gaat verder onder de foto 

Spelenderwijs Unsplash

Deskundige begeleiding

De peuters spelen natuurlijk niet alleen. Op iedere groep staan twee pedagogisch medewerkers die gespecialiseerd zijn in de educatie van peuters. Zij helpen op deskundige wijze, en in nauwe samenwerking met de ouders, in de ontwikkeling. Zo worden alle kinderen goed voorbereid op de basisschool. En laat dat nu net zijn wat Spelenderwijs wil bereiken!

Wil je kennismaken met Spelenderwijs, of je peuter direct inschrijven? Klik dan op de oranje button onder dit artikel.Meer over Spelenderwijs Utrecht ontdekken?

Spelenderwijs Utrecht

peuterspeelzalen

Niasstraat 6c, Utrecht

Bekijk meer:peuterspeelzalen

adv.