Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even eruit: 5 x hardlooproutes van 10 km in Utrecht

Door May-Anne Oltmans 30 mei 2020

De sportscholen zijn dicht vanwege het coronavirus en het mooie weer laat zich steeds vaker zien. Dit is het ideale moment om buiten een rondje te hardlopen, mits je daarbij rekening houdt met de maatregelen van het RIVM. Eerder deelden we een lijstje met hardlooproutes van vijf kilometer. Voor de gevorderde loper tippen we vandaag een aantal hardlooproutes van (ongeveer) tien kilometer in Utrecht.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Rennen door Lombok en Oog en Al

View this post on Instagram

On the road

A post shared by Ik (@appelsaptap) on

Deze route van 9,6 kilometer neemt je mee naar het westen van de stad. Je startpunt is aan de Croeselaan (ter hoogte van de Veilinghaven). Vervolgens ren je richting de Vleutenseweg, die je helemaal afloopt totdat je bij het Amsterdam-Rijnkanaal bent beland. Hier steek je over, om vervolgens langs het water en via Oog in Al terug te rennen naar het beginpunt.

Langs de Vecht en de Amsterdamsestraatweg

Vind je het heerlijk om hard te lopen waar het lekker levendig is? Dan tippen we deze route van 9,1 kilometer door Zuilen. Je begint bij de Acaciastraat en rent vanaf daar een flink stuk rechtdoor tot je bij de Vecht komt. Die volg je tot je bij de Zuilenselaan bent, om vervolgens weer richting de Amsterdamsestraatweg te gaan. Die loop je helemaal door, tot je weer terug bent bij de Acaciastraat. Een lekkere mix van natuur én stad!

Van de Muntkade naar het Wilhelminapark en weer terug

Als je gek bent op sporten in het park, tippen we deze route van 10,2 kilometer. In tegenstelling tot de eerder genoemde routes in dit lijstje, loop je met deze route geen rondje: je komt dus twee keer langs dezelfde plekken. Je start je run bij de Muntkade, jogt vervolgens richting Utrecht Centraal, om vandaar je route te vervolgen langs de Singel, totdat je bij de Zonstraat bent. Vanaf daar wandel je zo het park in, om vervolgens weer dezelfde weg terug af te leggen.

De stad uit: rennen naar Rhijnauwen

Zoek je tijdens je hardlooprondje het liefst de natuur op, dan word je vast heel blij van deze route van 10,2 kilometer. De route begint in de Bolstraat in Oudwijk, voert je mee door het Wilhelminapark en gaat daarna richting Rhijnauwen.

Ook leuk voor de sportievelingen:

Run2Day team Utrecht

Zo kies je wél goede hardloopschoenen: Run2Day storemanager Rob geeft advies

Nu we richting de zomer gaan, kiezen veel mensen ervoor om (weer) te gaan hardlopen. Wat velen van h...

Op rolletjes! 3 x mooie skeelerroutes in Utrecht en omgeving

Even eruit: 4 x hardlooproutes van 5 km in Utrecht

Getipt: deze sportscholen bieden work-outs voor thuis aan

Op deze plekken in Utrecht doe je een work-out gratis en voor niets

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.