Er komt tijdens het Uitfeest een mega-catwalk in Utrecht en jij kunt eroverheen lopen

Door Anne-Meike van den Berg 13 juni 2018

Een mega-catwalk in hartje Utrecht, waar geen modellen maar ‘gewone’ Utrechters overheen lopen. Tijdens het Uitfeest op 15 september gaat deze bijzondere catwalk er komen.

De catwalk wordt maar liefst 80 meter lang en er mogen 150 inwoners van Utrecht overheen lopen. Met deze mega-catwalk wil het Uitfeest de bewoners van de stad een gezicht geven. Het idee komt van de Britse kunstenaar Jeremy Deller, die vorig jaar een soortgelijk project heeft uitgevoerd tijdens het Manchester International Festival. In Utrecht wordt de catwalk opgebouwd tijdens de openingsdag (zaterdag 15 september) van het Uitfeest; de officiële start van het nieuwe culturele seizoen.

Utrechters gezocht

De performance wordt georganiseerd door BAK (basis voor actuele kunst), het Centraal Museum en festival SPRING. Sanne Karssenberg, woordvoerder namens BAK, vertelt in het AD Utrechts Nieuwsblad: “Het wordt geen catwalk voor modellen, maar voor Utrechters met een bijzonder verhaal. Zo divers en breed mogelijk. Bijvoorbeeld een buurvrouw die al tien jaar haar hond uitlaat en een praatje maakt met buurtbewoners, een Utrechtse uitvinder of een horecaondernemer die heel veel Utrechters kennen. Zowel bekende als onbekende Utrechters, jong en oud, mogen op de catwalk lopen. Het gaat ons niet om de promotie van Utrecht, maar om de band met de gemeenschap.”

Meld je aan!

De 150 deelnemers worden geselecteerd via BAK en je kunt je nog aanmelden. De Utrechters lopen niet alleen over de catwalk, er wordt ook een foto getoond van alle deelnemers op een groot scherm met daarbij een tekst die hun verhaal vertelt. Op donderdag 28 en vrijdag 29 juni en op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli worden de deelnemers hiervoor geïnterviewd en gefotografeerd.

Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Meer informatie vind je op de site van Culturele Zondagen.

Meer over

Doen Utrechters

adv.