Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker in je vel met hypnotherapie: dit kun je verwachten tijdens een behandeling

Aangeboden door EmpowerU 7 november 2018

Heb je vage klachten en kom je er maar niet vanaf? Of je zit niet lekker in je vel en begrijp je niet waarom? Dan kan het de moeite waard zijn om hypnotherapie uit te proberen. Wat het precies is en hoe het je kan helpen, vragen we Ilkana Goja van praktijk voor hypnotherapie EmpowerU in Utrecht. 

Hypnotherapie: dit is het

Ilkana is hypnotherapeut in Utrecht. Met haar praktijk EmpowerU helpt ze mensen van ‘vage klachten’ af, oftewel klachten waar reguliere artsen geen raad mee weten. Die lijst van vage klachten loopt uiteen van chronische vermoeidheid tot het prikkelbare darmsyndroom en van ongewenste kinderloosheid tot stressgerelateerde klachten op werk- of privégebied.

De droomstaat

Hoe helpt hypnotherapie daarbij? “Door je in contact te brengen met je onderbewustzijn”, vertelt Ilkana. “Dat gaat heel gemakkelijk door je te ontspannen en open te stellen. Dat doe je dagelijks, maar het grote verschil met die momenten is dat we tijdens een sessie hypnotherapie heel doelgericht werken met je onderbewustzijn.” Wanneer je ontspannen bent, kan de sessie beginnen. “We beginnen met een duidelijke vraagstelling”, zegt Ilkana. “Het werkt zo: Ik stel een vraag en jij vertelt wat je ziet of ervaart. En dat soms wel twee uur lang. Zo dalen we stapje voor stapje af naar naar het antwoord op jouw vraag. Daarbij gaan we er vanuit dat jouw lichaam de antwoorden weet. Het kan een heftige ervaring zijn omdat het de nodige emoties los kan maken, maar het resultaat is vaak verpletterend goed”, zegt Ilkana.

Tekst gaat verder onder de foto 

Praktijk voor hypnotherapie EmpowerU Utrecht

Het arm-experiment

Om de ervaring met hypnotherapie wat tastbaarder te maken, doen we een oefening met Ilkana. Redacteur Manon gaat middenin de praktijkruimte staan voor een arm-experiment. “Steek één arm recht voor je uit”, zegt Ilkana. “En denk nu aan iets dat je graag wilt. Denk vervolgens: ‘Het lukt me niet.’ Ilkana duwt zachtjes op Manon’s arm, die zo slap als een pudding naar beneden zakt. “En denk nu: ‘Het gaat me lukken!’ Ilkana duwt nog eens zachtjes. De arm van Manon blijft standvastig vooruitsteken. Er is geen beweging in te krijgen.

EmpowerU: gratis intakegesprek

“Je lichaam draagt kennis in zich die jou helpt om gezond te zijn en lekker in je vel te zitten”, zegt Ilkana. “Om bij die kennis uit te komen, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen aan jezelf. Ik kan je daarbij helpen. Ook als je geen specifieke klachten hebt, maar bijvoorbeeld jezelf beter wilt leren kennen.” Wil je meer weten over hypnotherapie bij EmpowerU? Dan kun je Ilkana bellen of mailen en een gratis intakegesprek plannen. Wil je Ilkana beter leren kennen? Lees dan dit artikel:

Ilkana werkte aan de top van de bankenwereld maar is nu hypnotherapeut

Stel je voor: je bent een supergevoelig mens en belandt vanwege een bovengemiddeld hoog IQ en groot ...


Meer over EmpowerU ontdekken?

EmpowerU

zorg

Gesloten19:00 - 22:00

Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht

Bekijk meer:zorg

adv.