Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doordeweeks Dingen Doen: dit kun je de komende week beleven in Utrecht

Door Janine Guijt 9 december 2019

Natuurlijk kijk je nu al reikhalzend uit naar het weekend, want dan kun je er weer op uit om allerlei leuke dingen te ondernemen in ons stadsie. Maar wist je dat er doordeweeks ook van alles te beleven is in Utrecht? Wij zetten vijf tips voor komende week op een rijtje.

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Het Zweefcafé

tivolivredenburg-utrecht-1
Foto: ANP

In Het Zweefcafé in TivoliVredenburg ontmoeten wetenschap en spiritualiteit elkaar voor een biertje. Voor iedereen die zingeving zoekt, maar een nuchtere kijk wil houden. De editie van dinsdag 10 december gaat over gedachten. Wist je dat je er 50.000 per dag hebt? Welke gedachten zijn functioneel en welke werken ons juist tegen? Kunnen we vervelende gedachtes wel oplossen met denken? Over deze en meer vraagstukken hoor je dinsdag meer in TivoliVredenburg.

Het Zweefcafé, dinsdag 10 december van 20.00 tot 21.30 uur in TivoliVredenburg. Tickets kosten €10,- per stuk en meer info vind je hier.


Meer over TivoliVredenburg ontdekken?

TivoliVredenburg poppodia

Vandaag gesloten

Vredenburgkade 11, Utrecht

Bekijk meer:poppodia

Gratis mee op wandeltour

utrecht binnenstad oudegracht zomer
Foto: Pauline Dons

Woensdag overdag niets te doen? Dan kun je gratis meedoen aan een wandeltour door het centrum van ons mooie stadsie. Onderweg ontdek je interessante weetjes over het Romeinse verleden van Utrecht. Trek goede wandelschoenen aan, want de tour duurt tweeënhalf tot drie uur.

Utrecht Free Tour, woensdag 11 december om 12.00 uur verzamelen bij het Domplein. Meedoen is gratis, een fooi wordt gewaardeerd. Meer info vind je hier.

Pubquiz bij Stairway

Iedere tweede woensdag van de maand test een quizmaster van Upbeatles je algemene kennis op het gebied van bijvoorbeeld entertainment, geschiedenis, actualiteit, sport en wetenschap in het iconische Utrechtse café Stairway to Heaven op de Mariaplaats. Komende woensdag 11 december kun je weer meedoen. Geef je teamnaam en het aantal teamleden door via [email protected] (ter plekke reserveren kan ook, maar geef je je van tevoren op, dan ontvang je twee bonuspunten).

Pubquiz Stairway, woensdag 11 december van 20.00 uur tot ongeveer 23.00 uur. Meedoen kost €5,- per persoon. Meer info vind je hier.


Meer over Stairway to Heaven ontdekken?

Stairway to Heaven cafés

Geopend13:00 - 00:00

Mariaplaats 11-12, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Livemuziek bij Café Hofman

Ben Forte is een rapper-songwriter die Nederlandstalige popmuziek maakt. Komende donderdag 12 december speelt hij live zijn muziek in Hofman. Verwacht liedjes waarin liefde, geluk en zelfstrijd centraal staan, directe teksten, beats en soul-achtige koortjes. Bekir is er ook. Hij brengt je Nederlandstalige pop en soul.

Hofman Live: Ben Forte + Bekir, donderdag 12 december van 21.00 tot 02.00 uur. De entree is gratis.


Meer over Hofman Café ontdekken?

Hofman Café cafés

Geopend12:30 - 23:30

Janskerkhof 17a, Utrecht

Bekijk meer:cafés

Kerst vieren met Shirma Rouse

Shirma Rouse is één van de bekendste gospel- en soulzangeressen van ons land. Vrijdag 13 december zingt ze in de Domkerk swingende en ontroerende kerstliedjes. Van Silent Night tot All I Want for Christmas. Als je daar niet van in de kerststemming komt, weten we het ook niet.

Shirma’s Christmas Gospel Sessions, vrijdag 13 december van 20.00 tot 22.00 uur. Tickets kosten €22,95 per stuk en meer info vind je hier.


Meer over Domkerk ontdekken?

Domkerk bezienswaardigheden

Gesloten12:30 - 16:00

Achter de Dom 1, Utrecht

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Nog meer leuke dingen doen in Utrecht

De beste restaurants van Utrecht: dit zijn al onze tips

Een van de onderwerpen waar we het allerliefst over schrijven op indebuurt? Eten, en dan in het bijz...

7 x originele ideeën voor dates in Utrecht

Deze 14 Utrechtse bezienswaardigheden mag je volgens Lonely Planet niet overslaan

14 x leuke dingen om met je vriendengroep te doen in Utrecht

4 x de mooiste wandelroutes in de buurt van Utrecht

Weer eens wat anders dan je stamkroeg: 5 x leuke plekken voor een avond uit in Utrecht

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.