Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ontdekkingstocht ónder het Domplein: DOMUnder is vernieuwd en heropent binnenkort

Door Fleur Dassen 2 december 2020

Door de coronamaatregelen was DOMunder tijdelijk noodgedwongen gesloten, maar vanaf 5 december gaat de bekende Utrechtse attractie weer open. In de tussentijd is er een aanpassing gedaan aan de attractie met opgravingen onder het Domplein, zodat er rondleidingen op anderhalve meter gegeven kunnen worden. 

Bij DOMunder ga je zelf op zoek naar spannende verhalen van 2000 jaar Domplein met een ondergrondse ontdekkingstocht. Zo ligt er een tweeduizend jaar oude Romeinse castellummuur onder het plein. De attractie neemt je mee door de geschiedenis van het Domplein: van de Romeinse tijd tot aan de storm van 1674, die een groot deel van de domkerk wegblies.

Weer open

Het museum is een tijdje dicht geweest, omdat het niet mogelijk was om coronaproof rondleidingen te geven. Wel was het mogelijk om een digitale rondleiding te volgen. Volgens de website van het museum heeft de instantie alsnog een grote financiële klap gekregen. Er is gewerkt aan een nieuwe ontdekkingstocht op anderhalve meter, zodat de attractie toch gasten kan ontvangen. De rondleidingen zijn op dit moment alleen beschikbaar in het Nederlands. Een rondleiding duurt ongeveer 75 minuten.

Tickets

Wil je DOMunder bezoeken, dan moet je van tevoren een kaartje reserveren. Er zijn kaarten voor huishouden en individuele tickets beschikbaar. Een kaartje voor een volwassene kost € 12,50 en voor een kind of een student betaal je € 10,-.


Meer over DOMunder ontdekken?

DOMunder musea

Gesloten10:30 - 16:30

Domplein 4, Utrecht

Bekijk meer:musea

Lees meer:

Wow! Deze 5 Utrechters wonen op een plek met spectaculair uitzicht

Vanuit je huis uitkijken op de Dom, de watertoren in de binnenstad of het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat ...

Drijvende drollen en verloren onderbroeken: Marin is toiletjuf in Hoog Catharijne en schreef er een boek over

Nieuwe restaurants en winkels: deze zaken hebben we er sinds november 2020 bij in Utrecht

De favoriete Utrechtse adresjes van Iris: ‘De duck crêpes van dit restaurant vind ik zó lekker!’

Vanaf nu trajectcontroles op de Zuilense Ring: ‘100% pakkans’

adv.