Dit kun je doen tijdens de lerarenstaking in Utrecht

Door Janine Guijt 13 maart 2018

Moet jij morgen – 14 maart – ook een dag vrij nemen omdat leraren in grote delen van het land (inclusief Utrecht) gaan staken? Maak van de nood een deugd en onderneem wat leuks met je kroost. Wij hebben een aantal tips voor je!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Gratis toegang bij Museum Speelklok

museum speelklok

Bij Museum Speelklok mogen alle basisschoolkinderen komende woensdag gratis naar binnen. Hartstikke leuk, want in het museum is genoeg te beleven. Zo kunnen je kinderen de speurtocht van Orgelaapje Too volgen, meer ontdekken over muziek in de Museum Expeditie en zelf muziek componeren in de MuziekFabriek.

Museum Speelklok musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Steenweg 6, Utrecht

Bekijk meer:musea

Duik het Techlab in

Foto: Marieke Wijntjes

Laat je meevoeren in de sprookjesachtige sferen van de Oriënt Express. Stap in de lift die je naar de negentiende eeuw brengt en zie de eerste stoomlocomotief vertrekken. We hebben het natuurlijk over een van de leukste musea van Utrecht: het Spoorwegmuseum.

Een extra reden om naar deze toffe plek te gaan is het Techlab: een ruimte waarin je – door allerlei toffe proefjes en testjes te doen – alles leert over hoe treinen werken. Hier lees je meer over het Techlab.

het Spoorwegmuseum musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Maliebaanstation 16, Utrecht

Bekijk meer:musea

Ravotten bij Kidzcity

Foto: ANP

Staan jouw kinderen te stuiteren omdat ze een dag extra vrij hebben? Tijd om die overtollige energie kwijt te raken. Dat kan bijvoorbeeld bij indoor speeltuin Kidzcity waar je kroost eindeloos kan klimmen en ravotten. En jij kan je heerlijk terugtrekken in het restaurant, terwijl je een oogje in het zeil houdt. Maar mee in de de lasergame, zweefmolen of botsauto’s kan natuurlijk ook!

Kidzcity speeltuinen

Nu gesloten10:00 - 18:00

Vlampijpstraat 79, Utrecht

Bekijk meer:speeltuinen

Uitrusten tussen de geiten

stakingen utrecht kinderen geiten
Foto: Pexels

Wil je tussendoor even uitrusten met een broodje of een stuk taart? Dan heeft local Lisanne een goede tip voor je: “Mijn favoriete plek in Utrecht? Dat is Rotsoord. Je kunt er koffie drinken, uiteten én naar de kinderboerderij. Bij de kinderboerderij kom ik graag met de kinderen, er zijn een paar schapen, kippen, geiten en konijnen. Ook is er een speeltuin. Daarna gaan we dan op de koffie bij Klein Berlijn of LE:EN. Maar, je kunt bij de kinderboerderij ook een kop koffie en een stuk appeltaart bestellen.”

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord kinderboerderijen

Nu gesloten11:00 - 17:00

Briljantlaan 101, Utrecht

Bekijk meer:kinderboerderijen

Drink over-the-top chocolademelk

warme-chocolademelk-utrecht

We zouden het graag anders zien, maar het is nog behoorlijk koud in Utrecht. Gelukkig kun je in de Domstad op heel veel plekken opwarmen met warme chocolademelk. Saai, zeg je? Ga dan eens langs bij een van deze Utrechtse zaken. Hier drink je namelijk een compleet over-the-top versierde chocolademelk. Alles behalve saai en ook nog eens superlekker!

warme-chocolademelk-utrecht

Hier in Utrecht drink je over-the-top chocolademelk

Het is koud en dus mag het weer: slurpen van warme chocolademelk, liefst natuurlijk met een flinke d...

Uit eten met kinderen

De dag afsluiten met een lekker hapje buiten de deur is natuurlijk het allerleukst. Maar, niet ieder restaurant in Utrecht leent zich daarvoor. Bij deze kindvriendelijke plekken ben je in ieder geval van harte welkom, inclusief kroost.

Servetstraat Utrecht

7 x uit eten met de kids in Utrecht

Gezellig lunchen of een avondje uit eten met de kids, supergezellig natuurlijk. Maar, niet ieder res...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws