Dit is waarom er zaterdag 2000 badeendjes in de Utrechtse singel drijven

Door Kayleigh Mensinga 14 maart 2019

Kijk niet gek op als je zaterdag 16 maart tweeduizend knalgele badeendjes in de Utrechtse singel ziet. Tijdens de RAGweek (Raise and Give) zetten studenten zich in voor goede doelen. Een van de inzamelingsacties is de Duckrace, die zaterdag om 13.00 uur vlak voor Roost aan de Singel begint.

De Duckrace

De organisatie geeft elk verkocht badeendje een nummer. Vervolgens kieperen ze de badeendjes in de singel. Met zwembadlijnen maken de ze er een speciale racebaan. De eerste nummers die de overkant van de gracht bereiken, winnen een prijs. Na de race worden de lijnen terug naar de kade getrokken om alle badeendjes weer te verzamelen. De eendjes die stiekem ‘ontsnappen’, vist de organisatie met een boot en visnetten uit de singel. Het geld dat de studenten ophalen, gaat naar Campagneteam Huntington en Stichting Taal Doet Meer. Je kunt een eendje kopen en meedoen, maar alleen kijken kan natuurlijk ook.

Herbruikbare eendjes

Maar wat gebeurt er eigenlijk met de badeendjes na de race? Wanneer de badeendjes allemaal uit de gracht zijn gehaald, worden deze opnieuw gebruikt voor nieuwe initiatieven door heel Nederland.

Wil jij graag meedoen? Eendjes kunnen hier gekocht worden voor €3,50.

Lees verder

karaoke in utrecht meezingen

Karaoke in Utrecht: op deze plek zing je zaterdag de longen uit je lijf

Tijd voor karaoke? Topplan! Want ook als je geen gouden keeltje hebt, of de songtekst maar voor de h...

Blind zijn voor één dag: binnenkort ervaar je het in Utrecht

Meer over

Doen Nieuws

adv.