Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! We keken binnen bij het grootste klimcentrum van Nederland

Aangeboden door Neoliet Utrecht 21 september 2018

Tussen de sportvelden van Utrecht Terwijde in staat een rots van een gebouw. Het is de rots van klimcentrum Neoliet, waar je op drieduizend vierkante meter klimwand meer dan driehonderd verschillende klimroutes kunt afleggen. Daarmee is Neoliet Utrecht het grootste klimcentrum van Nederland. Reden genoeg om er even binnen te kijken! 

Klimroutes voor iedereen

Van beginners tot echte profs, iedereen kan terecht in dit nieuwste klimcentrum van Utrecht. Naast indoor klimmen kun je in het klimcentrum ook boulderen (klimmen zonder touw) en buiten klimmen. De grote outdoor klimwand is nog in aanbouw, maar sinds deze week is een deel ervan klaar voor gebruik. Dat betekent dat er twaalf nieuwe routes kunnen worden verkend! Dat is het leuke van Neoliet: de routes gaan nooit vervelen. Locatiemanager Rick Verlaan vertelt: “Als je in de natuur gaat klimmen, dan kun je de route niet zomaar veranderen. Dat kunnen we hier wel. Dat maakt klimmen bij ons ook zo verslavend leuk. Hier kun je blijven gaan!”

Het klimcafé

Naast klimmen kun je bij Neoliet ook terecht voor een drankje en een hapje. Rick vertelt: “De meeste klimmers houden wel van een beetje gezelligheid en daarom kon een gezellig klimcafé niet ontbreken. We hebben een loungehoek, grote eettafels en zelfs een piano neergezet. Daarnaast schenken we lekkere biertjes en serveren we een daghap, broodjes en snacks. Zo kun je direct uit je werk naar het klimcentrum komen. Wel zo handig!” Benieuwd hoe dit hypermoderne sportcentrum eruit ziet? Check dan de foto’s!Meer over Neoliet Utrecht ontdekken?

Neoliet Utrecht


Geopend13:00 - 22:30

Componistenlaan 6, Utrecht

adv.