Dit festivalterrein is echt fantastisch en er is binnenkort… een festival!

Aangeboden door RAUM 15 september 2018

Het is los, het is vrij, het is RAUM! Op 23 september 2018 wordt de allereerste verjaardag van RAUM gevierd. Wie rond 12.00 uur over de grote, gele brug fietst richting Leidsche Rijn en bij de Pathé bioscoop afslaat naar links, belandt op een festivalterrein met héél véél leuks om te ontdekken. 

Formplaats Festival

Het verjaardagsfeest van RAUM heeft een naam: Formplaats Festival. Op dit festival zijn – zoals het hoort op een verjaardag waar iedereen welkom is- hapjes en drankjes, lekkere muziek en leuke activiteiten. Er is een RAUM Markt waarbij de inwoners van Leidsche Rijn – die uit veel ZZP’ers bestaat- hun spullen en diensten aanbieden. In het gloednieuwe horecapaviljoen Venster kun je lekkere bio hapjes en happen eten, bereid met zoveel mogelijk producten uit de regio. Naast shoppen en eten valt er ook wat te leren! De hele middag zijn er workshops te volgen die in het teken staan van een betere buurt, stad en wereld. Mocht je dan denken: waar moet ik mijn kinderen laten? Maak je geen zorgen! Die vermaken zich uitstekend. Op de verjaardag van RAUM mogen ze broodjes bakken, facepainten en een eigen stad bouwen om er vervolgens met een camera doorheen te crossen. Wat een feest!

Vrijheid blijheid 

RAUM is afgeleid van het Duitse Raum, dat ruimte betekent. Met het terrein op de rand van het oude en nieuwe deel van Utrecht, willen de bedenkers van RAUM zorgen voor een plek die verbindt. Hoe ze dat doen? Door iedereen uit de stad mee te laten denken over de invulling van de vrije ruimte. Dat betekent dus dat jij kunt bepalen wat er op die toplocatie in Utrecht gebeurt.

Hoe RAUM er zo ‘burning man-achtig’ uit is gaan zien? Doordat het plek biedt aan vrije geesten om te creëren wat ze willen. De organisatie biedt kunstenaars de ruimte om te bouwen aan nieuwe installaties en kunstobjecten. In ruil daarvoor kunnen zij slapen in één van de bijzondere onderkomens die op het terrein te vinden zijn. In de afgelopen twee jaar zijn er al heel wat kunstprojecten gerealiseerd en weer verdwenen.

Even praktisch

Benieuwd hoe het terrein er op dit moment uitziet? Kom dan vooral meefeesten op zondag 23 september! Het adres is Berlijnplein 520 en het verjaardagsfeest start om 12.00 uur. De activiteiten zijn om 18.00 uur afgelopen en de bar sluit om 23.00 uur. Wil je daarna nog blijven plakken, dan kan dat uiteraard. RAUM is tenslotte altijd open.

Een van de sauna's van Thermae.

RAUM

galeries

Berlijnplein 520, Utrecht

Bekijk meer:galeries

adv.